Naakt: de nieuwe Kia Sorento

2008/11/10 door Bas in NIEUW
Bron: www.autoweek.nl

Tot nu toe hebben we de nieuwe generatie Kia Sorento alleen als flink gecamoufleerde testauto rond zien rijden. Dankzij uitstekend werk van een AutoWeek-lezer kunnen wij u nu tonen hoe de nieuwe Sorento in de showroom komt te staan.

Kia is momenteel druk aan het testen met de nieuwe Sorento. De testauto's gaan altijd flink ingepakt naar buiten, maar eenmaal terug in de ‘veilige' fabriekshal schudden de Sorento's hun camouflage af. Op een onbewaakt ogenblik wist een onbekende toch foto's van de voorkant én het binnenste van de nieuwe SUV te maken.
Er zijn nog maar weinig details over de nieuwe auto bekend. Wel ligt het voor de hand dat de auto techniek gaat delen met de Hyundai iX55, waar we gisteren over berichtten. Reken dus in ieder geval op de eerder aangekondigde 3,0-liter turbodiesel met ‘meer dan 200 pk'. Of Kia ook andermaal een dikke V6 benzinemotor gaat leveren, is nog niet bekend.
Binnenin de auto zoekt Kia het duidelijk hogerop: betere materialen en rondere vormen moeten het interieur beter in de pas laten lopen met de concurrentie. We verwachten de nieuwe Sorento in de loop van 2009 op de markt.


Share/Save/Bookmark