Spyker SUV met V8 ipv V12

2008/11/10 door Bas in
Bron: www.nu.nl/auto

In de Peking-to-Paris komt de VW W12 in ieder geval niet te liggen. Spyker wil de luxe SUV de komende jaren in relatief grote aantallen gaan bouwen en kiest dus voor een V8.

Het beoogde vermogen is 550 pk, maar een V8 van de Volkswagen Groep blijkt daar niet toe in staat. Spyker gaat nu zeer waarschijnlijk een V8 met supercharger van Amerikaanse makelij voor in de D8 Peking-to-Paris lepelen. Eind augustus weten we definitief welke motor Spyker goed genoeg vindt voor z'n eerste SUV. De motor komt zo ver mogelijk naar achteren te liggen, voor een betere gewichtsverdeling.

Door het gebruik van een aluminium chassis houdt Spyker het leeggewicht beperkt tot 1850 kilogram. Dat is duidelijk minder dan de concurrentie. Het merk uit Zeewolde gaat de D8 Peking-to-Paris positioneren als de ultieme SUV: de prijs komt boven die van een ‘full options' Porsche Cayenne Turbo te liggen. Momenteel denkt Spyker aan 235.000 euro exclusief belastingen. In 2009 moeten 100 exemplaren de fabriek verlaten, in de jaren erna moet de productie tijden naar 250 à 300 exemplaren. De helft hiervan is bestemd voor de Verenigde Staten; Engeland is de grootste Europese markt.


Share/Save/Bookmark