Slurptaxvrij op grijs kenteken

2008/06/18 door Bas in
Bron: www.telegraaf.nl

Consumenten omzeilen de slurptaks door bij importeurs grote Amerikaanse auto's te kopen. De kortingen die autofabrikanten in de VS bieden en de lage dollarkoers compenseren de belastingmaatregel volledig.

Het lijkt er zelfs op dat er juist meer grote auto's op de weg komen. De zakelijke rijder heeft namelijk ook de pick-up ontdekt. Deze voertuigen uit Amerika hebben een grijs kenteken en kunnen daardoor zonder slurpbelasting gereden worden.

Importeurs melden verdubbeling en zelfs verdrievoudiging van de verkoopaantallen van Amerikaanse auto's. "Dit jaar zullen we ongeveer vijfhonderd auto's uit Amerika halen. Een verdubbeling".

"Cijfers hebben we niet, maar het lijkt wel of je ze steeds meer ziet rijden", zegt ook Mark van Dansik van Bovag. Volgens de RAI Vereniging werken de kabinetsmaatregelen vooral marktverstorend. "De grijze import van personenauto's is van 2006 naar 2007 van 8200 naar 9500 gegroeid en dat zal dit jaar nog meer worden. Voor de autobranche is dat heel vervelend" , zegt woordvoerder Harald Bresser.


Autdoor SUV regelt voor u de import van zo'n fraaie grijs kenteken SUV uit de VS. Populair is de Chevrolet Avalanche. Maar ook de echte pickups zoals de Ford F150, Dodge Ram en Chevrolet Silverado zijn steeds gewilder. Kijk op www.autdoor.nl voor de mogelijkheden.


Share/Save/Bookmark