Hybride SUV's, een kwestie van nog even afwachten

2008/11/18 door Bas in HYBRIDE
Bron: Autdoor

ALMELO - General Motors verwacht dat de introductie van een zogeheten Dual Hybrid -krachtbron in zijn Pick-ups en SUV's de verkoopaantallen weer een positieve impuls geeft. Door deze hybride-aandrijving worden de mastodonten een stuk zuiniger dan hun soortgenoten met louter benzinemotoren.


De autokoper zoekt naar alternatieven, waarbij brandstofverbruik op eens een hot item is. General Motors is een van de leveranciers van de luxe-terreinreuzen. Het merk pakt ziet momenteel de afzet wat dalen. De introductie van de hybrideversies moet de Amerikaanse koper weer in de SUV en pick-up krijgen. Vandaar dat niet alleen wordt gesproken over 2,6 liter benzinebesparing per 100 kilometer, maar ook over "25% zuiniger dan de huidige SUV's". Dat spreekt aan. Momenteel is er alleen een nog maar een hybride variant van de Lexus SUV, de Lexus RX 350h.

De hybridemodellen van GM krijgen een V8-motor met cilinderuitschakeling, twee elektromotoren, een vernuftig motormanagementsysteem en een viertrapsautomaat onder de kap. De Tahoe van Chevrolet bijt in het modeljaar 2008 het spits af. De Cadillac Escalade en Chevrolet Silverado volgen later in dat jaar.


Share/Save/Bookmark