Zou de Spyker SSUV er dan toch komen?

2009/01/12 door Bas in NIEUWS
Bron: www.bizz.nl/auto

Litouwse bank Snoras stapt in Spyker Cars
Spyker Cars, fabrikant van sportwagens, heeft een akkoord bereikt met de Litouwse bank Snoras over herfinanciering van het bedrijf uit Zeewolde. Victor Muller keert terug als bestuursvoorzitter. Dat heeft Spyker Cars vrijdag bekendgemaakt.

De overeenkomst leidt ertoe dat Snoras uiteindelijk een belang van 29,8 procent krijgt in Spyker, dat de afgelopen periode worstelde om op de been te blijven. De topman van Snoras, Vladimir Antonov, wordt voorzitter van de raad van commissarissen.

Positief
Beleggers op de effectenbeurs in Amsterdam reageerden positief. Het aandeel Spyker noteerde in de ochtendhandel ruim 8 procent hoger op 4,27 euro.

Snoras verstrekt Spyker per direct een lening van 6,3 miljoen euro, waarvan 4,5 miljoen euro wordt gebruikt om de lening bij Friesland Bank af te lossen. Daarnaast koopt Snoras voor bijna 9,3 miljoen euro nieuwe aandelen die de autofabrikant uitgeeft.

Injectie
Op 21 januari krijgt Spyker van Snoras een injectie van nog eens bijna 20 miljoen euro. De helft hiervan verstrekt de Litouwse bank via een lening die in drie jaar tijd kan worden omgezet in aandelen Spyker. Voor de andere helft geeft Spyker een extra pakket van 2,3 miljoen aandelen uit aan Snoras.

Hans Hugenholtz trekt zich terug als bestuursvoorzitter ad interim. Victor Muller, de topman die in mei aftrad na aanhoudende berichten over financiële problemen bij Spyker, gaat het bedrijf opnieuw leiden als bestuursvoorzitter. Drie commissarissen treden af. Op een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 21 januari moet de herfinanciering en de personele veranderingen worden goedgekeurd.


Share/Save/Bookmark