Dodge Rampage

2008/11/18 door Bas in NIEUW, USA IMPORT
Bron: autointernationaal.nl

ALMELO - Als op personenauto platforms gebaseerde SUVs een succes zijn, waarom zou de SUV rijders dan ook niet te porren zijn voor een pick-up met personenauto techniek? Dat is de gedachte achter over een kleine 2 jaar op de markt verschijnende Dodge Rampage. Deze nieuwe pick-up komt namelijk onder de Ram in het programma en zal het platform van de volgende generatie Voyager gaan gebruiken.

Dit betekent dat het basismodel een V6 benzinemotor krijgt, maar dat de Rampage ook geleverd kan worden met de befaamde 5,7 liter Hemi V8 dwars voorin. De V6 krijgt voorwielaandrijving, maar de V8 versie zal waarschijnlijk standaard geleverd gaan worden met vierwielaandrijving.

De Rampage heeft het formaat van de kleine, klassieke Dakota pick-up maar is veel ruimer. 2 zitrijen zijn standaard waarbij de achterbank én het schot tussen de passagiersruimte en de laadbak kan worden weg geklapt wanneer er extra lange attributen vervoerd moeten worden. Door de laadklep naar beneden te doen kan niet alleen de laadruimte worden verlengd, de klep kan ook dienen als ‘oprit' voor bijvoorbeeld een motorfiets. Details van het hier getoonde studiemodel, zoals de vanaf het stuur bedienbare automaat en de verschuifbare middenconsole zullen we mogelijk ook terugzien op de productieversie.


Share/Save/Bookmark