Pimped by Mansory: BMW X6M met 23 inch rims

2010/11/10 door Bas in ACCESSOIRES, NIEUWS, PIMPED, WIELEN
Bron: www.autoblog.nl/archive/2010/11/10/bmw-x6-nog-onaantrekkelijker-gemaakt-door-mansory

De X5 ging nog niet zo lang gelden onder het mes bij de Zwitserse tuner. Het was de eerste Beierse vierwieler die ze ooit onder handen hadden genomen. Inmiddels hebben ze de (wan)smaak te pakken, want broertje X6 is nu ook gedaan. Inclusief een voorbumper met genoeg ruimte om er een tweede auto in te parkeren.

Ze hebben zich gericht op de M-versie van de X6. De auto is gedaan volgens het welbekende Mansory-recept, wat inhoudt dat de standaard voor- en achterbumper zijn weggegooid en daar dikkere exemplaren voor in de plaats zijn gekomen. Ook de originele motorkap is vervangen door een model van carbonfiber en voorzien van ventilatieopeningen. Om de X6 nét even wat angstaanjagender te laten lijken wanneer deze opdoemt in je binnenspiegel zijn ook de zijschermen een stuk breder geworden (voor: 70 mm, achter: 80mm). De achterbumper is voorzien van een diffuser en biedt nu plaats aan de vier vierkante uitlaatpijpjes van Mansory. Als kers op de taart is er nog een spoilertje van CF aan de Bimmer toegevoegd.

Dan het vermogen. De standaard 555 pk’s zijn voor een toko als Mansory natuurlijk een lachertje. En na wat aanpassingen zoals een compleet nieuw uitlaatsysteem en een geoptimaliseerde ECU tuft de geblazen V8 er nu 670 pk uit. Alsof dat nog niet genoeg is: het koppel is van 680 naar een straatsteenvermorzelende 950 Nm gestegen. Dat heeft leuke gevolgen voor de sprintjes naar de honderd km/u. Dat kan nu in 4,2 tellen. Dankzij het ontbreken van een snelheidsbegrenzer haalt deze kolos een topsnelheid van 300 km/u.

Voor het lichtmetaal zijn nu vier 23″ velgen verantwoordelijk, gewikkeld in banden met de maat 315/25R23. Ook is de SAV een stuk naar beneden geschopt. Dankzij een verlaginssetje staat hij nu 4 cm dichter bij de de weg. Het interieur kunnen klanten naar eigen smaak samenstellen. Daarbij kan uit materialen als hout, alcantara, carbonfiber, aluminium en verschillende soorten leer worden gekozen.


Share/Save/Bookmark