Voor China of de hele wereld; de BMW X7

2010/11/10 door Bas in NIEUWS
Bron: www.autoblog.nl/archive/2010/11/10/de-bmw-x7-komt-er-misschien-alsnog-voor-china

Een gevaarlijke uitspraak: “It is even reconsidering its decision to cancel a new large SUV.”. Vooral de vraag uit China naar extreem grote sedans en SUV's zou er voor kunnen zorgen dat de BMW X7 toch ontwikkeld wordt. Een BMW X6 met een verlengde wielbasis of wordt de 7-serie als basis genomen.

Er is al vaker over gesproken. De BMW X7. Zou het dan nu ook echt gebeuren?

Sinds 2008 hebben we eigenlijk niets meer van de X7-plannen vernomen. Toen werd door de BMW-directie besloten dat de SUV die boven de X5/X6 zou worden geplaatst er niet ging komen. De auto zou puur en alleen voor de Amerikaanse markt worden gebouwd, maar vanwege de marktomstandigheden in de VS zagen ze er geen heil meer in. Nu China als een malle aan het opkomen is qua economie krijgen zij de X7 wellicht voorgeschoteld. Maar ze willen niet teveel afhankelijk worden van één markt, ook op andere markten (VS) willen ze doorgroeien.

Een logische gedachtegang als je het ons vraagt. Dit jaar worden er ongeveer 114.000 BMW’s verkocht in het Aziatische land. Bijna een verdubbeling van het aantal in 2009. Tel daarbij China’s voorkeur op voor de nét wat grotere (of verlengde) modellen, en de geruchten zouden zomaar eens realiteit kunnen worden.

In de Wall Street Journal verscheen onlangs een bericht waarin het volgende wordt gezegd over BMW: “It is even reconsidering its decision to cancel a new large SUV.”. Oftewel, BMW zou het besluit om de X7 te cancellen willen terugdraaien en het project mogelijk nieuw leven in blazen. En wanneer de Amerikaanse markt weer aantrekt zou de grote SUV ook daar alsnog in de showrooms kunnen belanden.

Na de X1, X3, X4 (nog niet officieel), X5 en X6 wordt het X-rijtje misschien aangevuld met een X7. Nu zijn het nog speculaties, maar wanneer er meer over bekend wordt laten we het uiteraard weten. (via BMWblog)


Share/Save/Bookmark