Spanning loopt op richting AutoRAI 2009

2009/03/26 door Bas in EVENT, NIEUWS
Bron: www.autorai.nl

Op 1 april gaat er een nieuwe wereld voor de autoliefhebber open. Of beter gezegd, zes nieuwe werelden. Want AutoRAI 2009 kent een vernieuwde opzet. Niet voor niets luidt het motto van AutoRAI 2009 ‘a brand new experience’.

De auto’s, 575 in totaal, staan niet per merk gerangschikt, maar zijn onderverdeeld in zes unieke belevingswerelden, zodat bezoekers zich beter dan ooit kunnen oriënteren. Voor dit concept bestaat ook in het buitenland veel belangstelling.

De zes werelden zijn Luxury&Sports Cars, Family&Travel, Cabrio, City&Compact, Adventure en Green Innovations. In laatstgenoemde wereld loopt de spanning misschien nog wel het hoogst op. Hier staan namelijk de volledig elektrische sportauto’s Tesla Roadster en Lotus Elise. Maar ook op de rest van de beursvloer zijn talloze spannende modellen te vinden.

Zo zijn alle premiummerken vertegenwoordigd op AutoRAI 2009. In totaal zijn er meer dan zeventig primeurs. Met 575 auto’s staan er op AutoRAI 2009 bijna tweemaal zo veel auto’s als op de vorige editie in 2007. Toen waren er 320 auto’s aanwezig. Bovendien keren in het nieuwe RAI-gebouw Elicium de motorfietsen terug op de tentoonstelling. Hier zijn nog eens zeven primeurs te aanschouwen. Dat auto’s en motoren nauw verbonden zijn, bewijzen de unieke KTM X-Bow, de compromisloze sportauto van het motorfietsmerk en de Piaggio MP3 LT, een scooter die met autorijbewijs mag worden bestuurd.

Veel te beleven op AutoRAI 2009
Auto’s kijken is geweldig, en op AutoRAI 2009 staan er maar liefst 575! Nog leuker is het om zelf achter het stuur te kruipen. En dat kan ook van 1 tot en met 11 april 2009 in Amsterdam RAI. In en om het RAI-complex staan namelijk allerlei innovatieve auto’s, SUV’s en echte terreinwagens klaar om eens lekker zelf te testen. Met de toevoeging van GoMotor! zijn ook de motoren weer terug van weggeweest en worden de fanatieke autoliefhebbers uitgedaagd het ook eens op twee wielen te proberen. Voor het echte raceplezier heeft GTO een Formule 1-paviljoen ingericht. Wie zich zelf helemaal wil uitleven, kan op de stand van Allsecur een ritje in een botsauto maken. Mensen die zich juist willen wapenen tegen wegmisbruikers en andere vormen van geweld, doen er goed aan eens een kijkje te nemen op het unieke Pantserpaviljoen van Carros. Hier staan diverse auto’s die de meest grove aanslagen kunnen doorstaan, waaronder de voormalige dienstauto van de Duitse oud-kanselier Helmut Kohl. Wellicht spotten de kinderen hier Dagobert Duck nog, want de rijkste inwoner van Duckstad kan in deze tijden van economische crisis ongetwijfeld wel wat bescherming gebruiken. De inwoners van Duckstad zijn prominent aanwezig op het Disneypaviljoen. Kinderen kunnen hier zelfs een heus rijbewijs halen op een speciaal parcours dat samen met Veilig Verkeer Nederland en Verkeerspark Assen is opgebouwd.


Share/Save/Bookmark