LandRover opfrisbeurt Discovery en RR Sport

2009/02/24 door Bas in NIEUW
Bron: www.autoweek.nl

Bij Land Rover zijn ze bezig met het opfrissen van de Discovery en de Range Rover Sport. Zowel aan de buitenzijde als onderhuids staan wijzigingen op stapel.
Het karakteristieke voorkomen van de twee hoekige SUV´s blijft in stand.

Dat maken de afgeplakte testauto´s wel duidelijk. Gelukkig maar, met lichte uiterlijke retouches blijft het stoere imago gehandhaafd. We verwachten een gewijzigde grille, andere koplampen, en de Discovery krijgt zo te zien ook nieuwe achterlichtunits. LED-techniek doet ook bij het Britse merk zijn intrede. En bij modeljaarwijzigingen passen ook nieuwe wielen. De Nederlandse importeur kon er nog niets over zeggen, en dat geldt ook voor de technische wijzigingen.

3.0 Diesel
Onderhuids maakt waarschijnlijk de nieuwe TDV6 zijn opwachting. Onlangs presenteerde zustermerk Jaguar al de 3.0 Diesel en de 3.0 Diesel S. De eerste levert 235 pk en 500 Nm, de S komt zelfs tot 275 pk en 600 Nm. Bij Land Rover zal die motor als TDV6 door het leven. In Nederland is de Discovery alleen als diesel leverbaar.

Nieuwe V8
Voor de Range Rover Sport staat er een nieuwe 5.0 V8 op de planning. De atmosferische motor levert met 385 pk bijna net zo veel vermogen als de huidige 4.2 supercharged. Wat er met de TDV8 in de Range Rover Sport gebeurt, laat zich raden. Die levert 275 pk en 640 Nm, de nieuwe TDV6 levert in zijn krachtigste configuratie net zo veel vermogen en ook qua trekkracht verschilt het niet veel.


Share/Save/Bookmark