Gepimpt: Mercedes GL 42 Blackline

2009/02/09 door Bas in PIMPED

De Mercedes GL-klasse is de grote broer van de GLK die wij onlangs reden. Zijn vormen doen al snel denken aan een lijkwagen, maar desondanks is de GL een graag geziene gast bij de tuners.

Kicherer ging met de GL aan de slag, nadat tuners zoals Brabus, Carlsson en ART hen al voorgingen. Zelfs LSD heeft een paar vleugeldeuren voor de GL op de plank liggen.

Kicherer nam een GL 420 CDI en doopte deze om tot de Kicherer Mercedes-Benz GL 42 Black Line. Het 4 liter V8 turbodieselblok werd opgewaardeerd van 306 naar 360 pk. Het koppel steeg hierdoor van 700 Nm naar 900 Nm. Daarmee neemt de topsnelheid toe van 230 naar 280 km/u. Standaard zit de GL 420 CDI in 7,6 seconden aan de 100 km/u, maar Kicherer vertelt niet wat voor effect de upgrade op de acceleratie heeft.

Wil je echt zoveel vermogen in een rijdende container die hoog op z’n wielen staat? Als je zulke prestaties zoekt, heb je dan niet gewoon een verkeerde auto gekozen? Ach, je kunt de ruimte maar nodig hebben (voor je ego bijvoorbeeld).

Om het extra vermogen in de praktijk een beetje verantwoord in de hand te houden, heeft Kicherer de GL verlaagd. Dankzij een speciale sport-uitlaat reageert de auto vlotter op het gaspedaal. Natuurlijk ontbreekt een setje 21 inch lichtmetaal niet. Het uiterlijk werd aangepakt met o.a. nieuwe bumpers, grille en dakspoiler. Van binnen een sportief stuurtje, carbon afwerking en een lederen afwerking waarbij ook de hemel volledig met leer is afgewerkt. De GL 42 Black Line kost in Duitsland 125.820 euro.


Share/Save/Bookmark