Aktiemodelletje: Range Rover Vogue XS

2009/01/12 door Bas in AKTIE MODEL
Bron: www.autoblog.nl

Gewone Range Rovers vindt onderhand niemand meer echt bijzonder. Dat weet Land Rover ook, dus hebben ze een Xtra-Speciale versie op ons afgevuurd: de Vogue XS. De letters XS staat normaal gesproken voor Xtra Small, dat geld echter niet voor de velgenmaat...

Deze über-Range heeft de bekende 3,6 liter TDV8-motor onder de kap en maakt zijn kilometers op 20″ lichtmetaal. Hij is getooid met een Supercharged Design Pack, wat zoveel inhoudt als een bijzondere grille en luchtroostertjes, heldere achterlichten met LED-jes en Land Rover-logo’s in zwart/zilver.

In het interieur vinden we geperforeerd Oxford-leer en een hoop hout, waarbij je kunt kiezen uit Cherry Wood, Burr Walnut of Grand Black Lacquer. De stoelen kunnen je kont koelen en verwarmen, en zijn volledig elektrisch verstelbaar. Verder heeft de auto natuurlijk de standaard Vogue-geintjes aan boord, zoals een Premium Harman/Kardon-systeem, DVD-navigatie met touchscreen, een schuif/kanteldak en een achteruitrijcamera.

Voor de Vogue XS mag je een bedrag van €141.900 bij de dealer achterlaten. Als je tenminste snel bent, want er komen slechts 20 exemplaren naar Nederland en die zijn natuurlijk zo weg.

EXCLUSIVITEIT STANDAARD: RANGE ROVER VOGUE XS

De naam ‘Vogue’ en exclusieve uitvoeringen van de Range Rover zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een traditie die teruggaat tot 1981, toen Land Rover met de ‘In Vogue’ de allereerste special edition van de Range Rover uitbracht. Door het grote succes werd de Vogue vanaf 1984 een standaarduitvoering. Met de nieuwe Vogue XS zet Land Rover de traditie van gelimiteerde Range Rover uitvoeringen op exclusieve wijze voort.

Met de Vogue XS presenteert Land Rover een zeer exclusieve uitvoering van de Range Rover. Deze Limited Edition wordt namelijk gebouwd in een oplage van slechts twintig exemplaren en onderscheidt zich door een ongeëvenaard raffinement.

Naast exclusiviteit staan luxe, comfort, gebruiksgemak en functionaliteit voorop. Als basis voor deze Limited Edition dient een Range Rover Vogue met economische en schone 3,6-liter TDV8-motor. Aan de buitenzijde onderscheidt hij zich door speciale 20-inch ‘Styling 5’ lichtmetalen velgen, automatische dimmende buitenspiegels en het Supercharged Design Pack. Dit bestaat allereerst uit een speciale grille en speciale luchtuitlaten van de motorruimte, die zijn uitgevoerd in diamantpatroon geperforeerd gaas in de kleur ‘Platinum’. Verder zijn er heldere achterlichten met LED-remlichten en zwart- en zilverkleurige Land Rover emblemen.

Het interieur biedt een comfortabele ambiance met lederen stoelbekleding in geperforeerd ‘Oxford’ leder en houten dashboardafwerking in naar keuze Cherry Wood, Burr Walnut of Grand Black Lacquer. De 10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen zijn voorzien van elektrisch verstelbare hoofdsteunen. Exclusief detail is de koel- en verwarmfunctie van de voorstoelen, die bij zowel hoge als lage buitentemperaturen optimaal zitcomfort garandeert.

De reeds royale Vogue-uitrusting omvat onder meer Premium harman/kardon LOGIC7 audiosysteem, Premium DVD-navigatiesysteem met ‘touch-screen’, TV-functie, mobiele telefoon-integratiesysteem, achteruitrijcamera, 4×4-bestuurdersinformatie, boordcomputer, Terrain Response®, automatische comfort airconditioning, elektrisch verstelbare stuurkolom, verwarmbare stuurwielrand, automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldak, een skiluik met -foedraal en een bagagevangnet.

De Range Rover Vogue XS is verkrijgbaar in een gelimiteerde editie van twintig exemplaren en heeft een consumentenprijs van € 141.900 (incl. BTW/BPM).



Share/Save/Bookmark