Arctic Challenge 2009 komt steeds dichter bij voor team Shock Media & Multimedia Center

2015/06/04 door Bas in EVENT, NIEUWS, DUITS
Bron: www.arcticblog.nl

Eind januari 2009 start de 2009 Arctic Challenge. Een ijskoude uitdaging waarbij 50 teams met terreinauto’s een tocht maken naar de noordpoolcircel, De temperaturen kunnen daar oplopen tot -40 graden en het belooft dit jaar een echte uitdaging te worden.

Team Shock Media & Multimedia Center wordt op de voet gevolgd door SUVNieuws. Ze zijn erg creatief en weten de gaten te vinden in het reglement.

Regel 12 van het reglement luidt: “Het voorafgaan, vergezellen of volgen van het team door een andere auto – hoe ook genaamd en onverschillig de bemanning van die andere auto – is niet toegestaan.” Volgens team Shock Media & Multimedia Center wordt er door de organisatie voor helikopters dus een uitzondering gemaakt.

Dankzij GH, die diverse soorten helikopters verhuurt, denken ze een grote kans te hebben om als 1ste te eindigen van alle 50 teams.

Aan het woord Lars Elferink: "De helikopter zal zorgen voor een permanente ondersteuning. Na de oproep duurt het gemiddeld slechts 5 minuten voor de piloot en zijn monteur ter plekke zijn. GH bekijkt nog of het mogelijk is om de auto een zogenaamde ‘airlift’ te kunnen geven. De auto wordt dan onder de helikopter gehangen en op die manier naar het volgende controlepunt gebracht. Zolang we maar bij of in de auto blijven kan dit binnen het reglement worden gedaan."

Ook is er een nieuwe sponsor toegevoegd op de Volkswagen Touareg, Auto inkoop site Ikwilvanmijnautoaf.nl heeft een mooie plaats gekregen op de achterbumper.

Zoals u ziet zal het spannend worden, SUV Nieuws houdt u op de hoogte! Op Arctic Blog krijgt u eind januari een live verslag.


Share/Save/Bookmark