2009 Chevrolet Equinox, 25 procent zuiniger!

2008/12/22 door Bas in NIEUWS, USA IMPORT
Bron: www.autoblog.nl

De Amerikaanse ex-giganten moeten vooral aan de toekomst denken, innovatie en klantgericht produceren zijn de sleutelwoorden. Met deze kennis op zak komt GM met de Equinox naar Detroit, een nieuwer, beter, zuiniger SUV. Een brandstofbesparing van maar liefst vijfentwintig procent voor de snelwegritjes brengt deze nieuwe SUV teweeg.

Na de nieuwe Z4 en de Mercedes Mclaren SLR Stirling Moss (MMSLRSM) is dit de derde nieuwkomer op de Amerikaanse autoshow. Als alles door gaat, en vooral als GM doorgaat, dan komt de Equinox medio 2009 op de markt. Vooralsnog lijkt deze alleen op de Amerikaanse markt gelanceerd te worden.

Voor de motorisering zijn op het moment dan ook alleen twee benzinemotoren beschikbaar. Een 182 pk 2.4 viercilinder lijnmotor en een 255pk 3.0 V6 mét DOHC stuwen de Equinox voort. De bovengenoemde brandstofbesparing (25% : resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst) behaal je echter alleen met de viercilinder. GM verwacht dan ook vooral schamel gemotoriseerde Equinoxen te gaan verkopen gezien de financiële situatie en de schommelende olieprijzen. Het verbruik van deze zuinige viercilinder? Deze voorwielaangedreven MPV/SUV/Crossover/Whatever weet een wereldschokkende honderd kilometer ver te komen op 7.8 liter benzine. Ongekend voor een Amerikaan! Blijken brandstofinjectie, dubbele nokkenassen en vier kleppen per cilinder toch nog ergens goed voor te zijn.

Met een video van Edmunds:


Share/Save/Bookmark