Succesvolle test voor Kuipers en Van Merksteijn voor Dakar 2009

2008/12/19 door Bas in DUITS, FILMPJE, NIEUWS

Onlags hebben Peter van Merksteijn en René Kuipers de BMW X3CC getest waarmee ze op 3 januari in Argentinië van start gaan in de Dakar Rally 2009 op het 400 hectare grootte Van Merksteijn Motorsport test terrein in Fürstenau, Duitsland. Onder toezicht van BMW X-Raid rijder Nasser Al-Attiyah en Gerard Seesing van Reiger Suspension zijn vele kilometers gereden waarin de twee Twentse Dakar rijders veel ervaring hebben opgedaan.

Het officiële BMW fabrieksteam X-Raid was met 4 auto's naar Fürstenau gekomen voor een laatste shakedown voordat de voortuigen later deze week worden vervoerd naar Buenos Aires. Eerste rijder voor X-Raid en kandidaat voor de overwinning Nasser Al-Attiyah heeft op zaterdag uitgebreid zijn nieuwe auto met startnummer 302 getest. Ondanks dat door de vorst van de afgelopen nachten de grond was bevroren kon de rijder uit Qatar toch een aantal goede laatste test afwerken en is klaar voor de Dakar Rally.

René Kuipers heeft tijdens het test weekend beide dagen gereden met de BMW X3CC. Na een gedegen uitleg van de auto heeft René zijn eerste kilometers gemaakt op een ruigere gedeelte van het test terrein om te werken aan de handling van de auto. "Het is hard werken in zo'n auto. Met de linkervoet bijremmen is heel belangrijk om de auto goed in balans te houden bij het maken van sprongen maar wat is dit super" reageerde René Kuipers enthousiast. "Ik heb er een goed gevoel bij. Het is een hele goede test geweest en ik zie het helemaal zitten" aldus René die in 2006 heeft meegedaan aan de Dakar Rally op een Husqvarna motor.

Peter van Merksteijn heeft op de zondag een serie tests afgewerkt om de BMW X3CC te leren kennen. In de ochtend is er diverse keren gereden op het ruige en technische gedeelte van het test terrein in Fürstenau. Hier is vooral getraind in het rijden op ruw terrein en het op juiste wijze nemen van de sprongen. De middag is gebruikt voor het ervaring opdoen op snelheid in de zandgroeve op het terrein. "De auto voelt erg goed aan. Het is een hele sterke auto en ongelofelijk wat die auto kan hebben" zei de Twentse ondernemer na afloop. "Met de deelname aan Dakar gaat na de winst in de 24uur van Le Mans eerder dit jaar opnieuw een wens van mij in vervulling. Met de X3CC kunnen we voorin meedoen maar mijn doel is het uitrijden van de rally en dan zie ik wel waar ik eindig."


3 Januari 2009 gaat de Dakar Rally van start in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires om daar na bijna 10,000km op 17 januari te eindigen. Peter van Merksteijn zal met nummer 318 op de deuren van start gaan en René Kuipers met nummer 330.



Share/Save/Bookmark