Retro Ford Fairlane

2006/12/12 door Bas in
Bron: Autdoor

ALMELO - De Amerikaanse tak van Ford heeft aangekondigd dat de Fairlane in 2008 in productie wordt genomen. Het model wijkt nauwelijks af van de conceptcar die Ford presenteerde op de Autoshow van Detroit in 2005.

De naam Fairlane zal overigens niet worden gebruikt voor de productieversie van het model, waarmee Ford richt zich niet alleen op jonge gezinnen, maar ook op babyboomers. Het ruime interieur van de CUV (Crossover Utility Vehicle) is verdeeld in drie zones, met een op de bestuurder gericht dashboard, een ruime tweede zitrij en een functionele ruimte achter met de eerste achterklep die in drie delen geopend kan worden. Bovendien is er een keuken-op-wielen met ruimte om eten op te bergen en klaar te maken.

De Fairlane staat op Ford's nieuwe CD3-platform en is uitgerust met AdvanceTrac stabiliteitscontrole en het Safety Canopy systeem, dat bescherming biedt tijdens een eventuele koprol van de auto. De productie van de Ford zal plaatsvinden in Canada. Ook interesse in de Fairlane? De auto zal via de officiële weg waarschijnlijk niet in Europa te koop zijn, maar Autdoor SUV in Almelo importeert de auto naar wens rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten.


Share/Save/Bookmark