China SUV sales are booming!

2009/02/24 door Bas in NIEUWS
Bron: www.autoblog.nl

In een tijd waarin we overspoeld worden met negatieve berichten over de automotive branche, toch ook goed nieuws voor Land Rover. Het succes in groeimarkten als China en Rusland, kon niet voorkomen Land Rover de productie moest terugschroeven, maar desondanks is de autobouwer in China een grote winnaar als het gaat om de verkopen van SUV’s. Geheel tegen de stroom in neemt de vraag naar de full size SUV’s in China juist toe en daarvan profiteert Land Rover.

In de periode van januari tot en met oktober van dit jaar, importeerde China ongeveer 179.900 SUV’s. Dat is een toename van 62,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De import van “normale” auto’s zoals sedans en hatchbacks nam met 16,9 procent toe tot 127.500 auto’s. De import van mini busjes nam met 40.4 procent toe tot 20.800 voertuigen. Het zijn dus vooral de import SUV’s die zeer in trek zijn.

Land Rover is een grote winnaar, want de 3.414 SUV’s die het merk dit jaar in China verkocht, zijn goed voor een toename van maar liefst 95 procent ten opzichte van de eerste tien maanden van vorig jaar. Een nieuw persoonlijk verkooprecord voor Land Rover op de Chinese markt. De extra belasting die Chinezen moeten betalen voor auto’s met zware motoren heeft nauwelijks effect gehad op de verkopen van Land Rover. In augustus van dit jaar vonden in China 1.500 nieuwe Land Rovers een eigenaar, een toename van 176 procent ten opzichte van augustus vorig jaar. We zien goed waar momenteel het geld zit. (via: Autoblog ; chinacartimes)


Share/Save/Bookmark