Hummer H3 nu uit Afrika of USA

2008/11/18 door Bas in NIEUWS
Bron: Autdoor

ALMELO - In het Zuid-Afrikaanse Port Elizabeth is de productie van start gegaan van de Hummer H3. Na de Verenigde Staten en Rusland vormt Zuid-Afrika de derde locatie waar het voorlopig kleinste Hummer-model wordt vervaardigd. Vanuit Afrika zal Hummer de Europese markt gaan bedienen. Uit de fabriek komt te zijner tijd ook een dieselversie rollen.

Hummer was de afgelopen jaren zeer egoïstisch. Het merk bouwde alleen auto's voor de thuismarkt en dat die modellen vervolgens hun weg vonden naar het buitenland, dat was mooi meegenomen voor de 4x4-specialist. De faciliteit in Zuid-Afrika is juist voor de internationale verkoop in het leven geroepen. De H3 gaat vanuit Port Elizabeth naar Europa, Azië en later ook Afrika zelf.

De auto's zijn direct aangepast aan de lokale overheidseisen, terwijl de exemplaren die in het thuisland het levenslicht zien aan de Amerikaanse wetgeving voldoen. Vandaar dat de H3 een serie modificaties heeft ondergaan, inclusief de motor. De vijfcilinder uit Afrika meet nu 3,7 liter, tegen de 3.5 uit de USA. Het vermogen van deze versie is 242 pk. De Afrikaanse productie vangt direct aan met de vergrote vijfpitter. De dieselmotor wordt later aan het programma toegevoegd. Hummer plant een jaarproductie van 10.000 stuks.


Het 4x4-merk, dat gekoppeld is aan General Motors, is de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2000 bestond het gamma louter uit de supergrote en uiterst kostbare H1. Toen verlieten zo'n 1.000 stuks de Amerikaanse showrooms. Na de lancering van de goedkopere en kleinere H2, gevolgd door de wederom compactere en voordeligere H3 nam de wereldwijde afzet een gigantische vlucht. In 2005 verdubbelde de verkoopaantallen ten opzichte van 2004 tot meer dan 60.000 eenheden. Met de toevoeging van nieuwe modellen, zoals de H4, moeten voor een nog groter verkoopvolume zorgen.


Share/Save/Bookmark