Dubai is gek op SUV's

2008/06/25 door Bas in
Bron: www.autoblog.nl

Terwijl de fabrikanten van full-size SUV's overal blijven zitten met hun benzineslurpers, is er één land dat ze in de armen kunnen sluiten: Dubai. Hier werden in het eerste kwartaal van dit jaar (2008) zo'n 40% meer SUV's verkocht. Waarom? Geld zat, geen onnodige rare belastingen en goedkope benzine!

Terwijl de Amerikanen kreunen bij een olieprijs van $4 per gallon, tikken de Dubaienaren (Dubaiers/Dubiërs?) een wat vriendelijkere $1.36 af. Niet dat Dubai zoveel olie heeft, integendeel, maar de bevriende landen in de buurt wel. Bovendien helpt een prettig belastingklimaat ook aardig mee.

De overheid laat nog wel even zien dat ze goed bezig zijn door hybride Chevy Tahoe's als taxi in te zetten, maar de rest van de bevolking is iets minder begaan met het milieu en rijdt graag dikke SUV's.

GM heeft het Midden-Oosten dan ook in de armen gesloten, omdat ze zo toch nog een paar Hummers en Escalades verkopen. Overigens gaat ook de Nederlandse Hummermarkt prima, ook hier zijn geen dalende verkopen te zien.

Alleen jammer voor de producenten dat het overgrote deel van de SUV's in de VS worden verkocht. Hierdoor kon niet voorkomen worden dat het lot van Hummer in handen van de Citibank is gelegd. (via autoblog green)


Share/Save/Bookmark