Celtic Challenge, de deelnemerslijst groeit hard!

2008/06/09 door Bas in
Bron: www.celticchallenge.nl

Het aantal deelnemers aan de Celtic Challenge 2008 groeit bijna met de dag. Vele teams hebben zich inmiddels al ingeschreven voor deze bijzondere rit.

Autdoor SUV is een specialist in alle merken SUV's en heeft het initiatief genomen voor deze rit. Autdoor SUV en heeft in 2007 en 2008 met een team deelgenomen aan de Arctic Challenge, een rit van ca 7.000 km die hen in hartje winter naar het noordelijkste puntje van Europa heeft gebracht. Na de tweede Arctic Challenge zijn ze in contact gekomen met Adventure King en Goossen Wisky en hebben het idee opgepakt van de Celtic Challenge.

Een rit van vijf- tot zevenduizend kilometer die in één week (5 tot 12 oktober 2008) wordt gereden. In Schotland staan bijzondere activiteiten op het programma zoals greenlanen, highland games, kastelen bezoeken, zalmvissen en het bezoek aan een whisky distilleerderij.

Tijdens deze rally staat gezelligheid en genieten voorop maar wordt er ook gereden om een hoge plaats in het eindklassement. Gedurende het evenement zal door een track en trace systeem gekeken worden of iedereen zich aan de plaatselijke verkeersregels houd. Het is bij uitstek een evenement waar ondernemers zelf of met relaties aan deel kunnen nemen. Een van de voorwaarden is wel een auto met vierwielaandrijving, bij voorkeur een SUV of terreinauto.



De media heeft veel interesse in dit evenement, zo zal het TV programma TopSpeed TV met een camerateam deelnemen en zullen deze televisie-uitzendingen uitgezonden worden op 24 lokale televisiezenders. De presentatie van het autoprogramma Top Speed TV (www.topspeedtv.nl) is in handen van presentator Martin Utberg. Ook neemt topfotograaf Peter Smulders, de vader van royalty fotograaf Edwin Smulders, deel aan dit evenement.



Tot op heden hebben zich al zes teams aangemeld, de inschrijving zal sluiten als de 15 deelnemende teams zich definitief hebben ingeschreven. Bijzonder is de variatie in het deelnemersveld. Opvallende verschijningen zijn de klassieke Camel Trophy Landrover en de Hummer van het camerateam.



De Celtic Challenge kost € 1.950,- per deelnemer, met een minimum van twee deelnemers per equipe. De nadruk zal liggen op genieten van al het moois dat Schotland te bieden heeft. De betere restaurants en de betere hotels zullen bezocht worden. Voor meer informatie over de Celtic Challenge kijkt u op www.celticchallenge.nl.



Share/Save/Bookmark