De nieuwe Kia Borrego

2009/09/22 door Bas in FILMPJE, NIEUW, USA IMPORT
Bron: www.suvnieuws.nl

De Kia Borrego is de nieuwe full size Kia SUV die boven de Kia Sorento wordt gepositioneerd. Wij hebben alvast de specificaties en prijzen.


Deze zomer zal Kia zijn eerste ware, onvervalste full size SUV voorstellen, met de naam Borrego.

De 2009 Kia Borrego werd tijdens de Detroit Noord-Amerikaanse Internationale Autoshow in januari 2008 onthuld en het verraste velen. Er werd een variatie op de Santa Fe verwacht, maar de Borrego is een compleet nieuwe SUV. De Kia Borrego is uitgerust met de allereerste V8 motor van Kia.

De Borrego is enigszins groter dan de Santa Fe, en is voorzien van een ladderchassis in plaats van een zelfdragende carrosserie.

Van een afstand zou de Borrego met een Ford Explorer of een andere fullsize SUV kunnen worden verward.

De basis Kia Borrego zal door een 3.8i V6 worden aangedreven, met rond de 275 pk. De luxere uitvoeringen worden voorzien van een ca. 300 pk 4.6i V8. Beide motoren worden geleverd met een zes-traps automaat. Naar verwachting mag de V6 2.500 kg trekken en de V8 3.500 kg.

Bij de 2009 Kia Borrego heeft men keuze tussen achterwiel- en vierwielaandrijving. Ook is er een hill descent system leverbaar. Standaard is er een derde zitrij aanwezig zodat er ruimte is voor acht personen.

De veiligheidsuitrusting voor- en gordijnairbags (voor alle zitrijen !), elektronische stabiliteitscontrole en een verfijnd antiblokkeerremsysteem (ABS) met elektronische remkracht verdeling (EBD) en brake assist.
Optioneel worden een 600-watt Infinity audiosysteem, navigatie, 6 CD wisselaar en USB aansluiting geleverd.

Vanaf juli 2008 staat de Kia Borrego in de USA showroom. De prijzen zullen naar verwachting starten rond de € 50.000 en oplopen tot € 80.000 voor de zwaarste V8 uitvoering.






Share/Save/Bookmark