Ff Chinees halen

2008/04/14 door Bas in
Bron: www.autoblog.nl

Tot nu toe zijn we nog niet onder de indruk van auto's uit China maar de Chineze fabrikant Geely wil toch in rap tempo de wereld veroveren. Op de aankomende Auto China Show is het merk vertegenwoordigd met niet minder dan 23 nieuwe modellen. Eén daarvan is deze NL concept.

Geely is best lekker bezig voor een Chinese autofabrikant. Zo kwamen ze bijvoorbeeld met een behoorlijk goed ontwerp van de aanstaande Geely GT. Af en toe maken ze nog wel een foutje maar het is wel een merk om in de gaten te houden.

Zo ook deze NL concept. Het gaat om een mid-size SUV en dit ziet er op het eerste gezicht helemaal niet verkeerd uit. Het is in ieder geval geen directe kopie van een Europees model.

Ook qua techniek is Geely sterk in ontwikkeling. Zo zijn ze bezig om voor deze SUV een systeem te ontwikkelen dat automatisch schakelt tussen twee- en vierwielaandrijving afhankelijk van de omstandigheden.

Natuurlijk is dit nog maar een schets en moeten ze het nog maar even klaar spelen om de NL Concept in productie te nemen maar het begin is er. Europa is wederom gewaarschuwd (via cn.autoblog.com).


Share/Save/Bookmark