Sensationele Dutch Dakar Day wedstrijden op 30/3

2008/03/13 door Bas in
Bron: www.4x4wereld.com

Zondag 30 maart organiseert 4x4 Wereld.com haar eerste officiële wedstrijd met Dakar vrachtwagen, motoren en natuurlijk de off road auto's! Dutch Dakar teams kunnen zich op 30 maart aanstaande daadwerkelijk uitleven op een maar liefst 9 kilometer lang wedstrijdparcours.

Gemeente Almere, gastheer van vele evenementen met een meer dan nationale uitstraling, ziet er naar uit alle Dakar teams uit Nederland te kunnen begroeten. 4x4Wereld.com, officieel KNAF erkende organisatie, tekent voor de organisatie van deze wedstrijd en het totale evenement.

4x4 Wereld.com verwacht dat zij met dit voor de Benelux unieke en sensationele gemotoriseerde evenement, naast het sportieve aspect tevens een donatie kan doen aan Stichting Dakar Kids.
Het zal voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis zijn dat Dakar wedstrijdvoertuigen kunnen deelnemen aan een officiële wedstrijd met een parcourslengte van bijna 9 kilometer! En een terrein waarop de deelnemer zich met zijn auto, vrachtwagen of motor op vol vermogen kan uitleven tijdens de wedstrijd- klassementproeven. Nu eindelijk een circuit alwaar men inderdaad het maximale uit zijn wedstrijdbolide kan halen en al zijn stuurmanskunsten aan het publiek kan tonen. Team Dakarsport, Finstral Rally, Dakar Team Van Eikeren, Dutch Rebels en vele andere teams zullen acte de présence geven tijdens de 4x4Wereld.com Dutch Dakar Day. Kijk regelmatig op www.4x4wereld.com voor de laatste stand van zaken!

De wedstrijd bestaat voor elke klasse uit drie klassementproeven van elk 5 ronden van ongeveer 44km per heat. De ondergrond? Zand en nog eens zand. En dat is wat nog nooit in Nederland heeft plaatsgevonden; een zanderige special stage met een totale wedstrijdlengte van ruim 130 kilometer. Wordt het een spektakel? 200% Gegarandeerd! Join the extreme, join Dutch 4x4Wereld Dakar Day.

Voorlopig programma:
09.00 uur: 1e klassementsproef Motoren
09.45 uur: 1e klassementproef Auto's
10.45 uur: 1e klassementproef Vrachtauto's
11.45 uur: 2e klassementproef Motoren
12.30 uur: 2e klassementproef Auto's
13.30 uur: 2e klassementproef Vrachtauto's
14.30 uur: 3e klassementproef Motoren
15.15 uur: 3e klassementproef Auto's
16.15 uur: 3e klassementproef Vrachtauto's
18.00 uur: Officiële Prijsuitreiking

Entreeprijzen 4x4Wereld.com Dutch Dakar Day.
Volwassenen: € 10,00 per persoon
Kinderen: t/m 13 jaar gratis mits onder begeleiding van volwassene.
Paddockkaart: € 15,00 per persoon.
>



En nog wat spectaculaire beelden:


Share/Save/Bookmark