Geen SUV van Lamborghini.

2009/09/22 door Bas in NIEUWS
Bron: www.autoweek.nl

Steeds maar weer duiken geruchten op dat Lamborghini werkt aan een SUV. De topman van het Italiaanse sportwagenmerk heeft op de autoshow in Los Angeles ontkend dat er wordt gewerkt aan zo'n model.

Het is niet zo vreemd dat wordt verwacht dat Lamborghini met een SUV op de markt komt. In de jaren '80 – lang voor de SUV-hype – was er de Lamborghini LM002. Dat is een voor burgergebruik omgebouwd militair voertuig met de V12 van de Countach aan boord.

Lamborghini-directeur Stephan Winkelmann heeft vorige week op de LA Auto Show voor de camera ontkend dat er wordt gewerkt aan zo'n auto. Daarmee helpt hij voor eens en voor altijd de geruchten de wereld uit.

In het algemeen werd aangenomen dat Lamborghini kon meeliften op de SUV-techniek die bij Audi in het huis is. Daar rijdt immers de Q7 rond er wordt er gewerkt aan een kleinere Q5. Audi en Lamborghini wisselen wel vaker techniek uit. Denk aan de R8 die rijkelijk gebruik maakt van Gallardo-onderdelen en de V10 van S6 en S8 die uit de magazijnen van Lamborghini komt.


Share/Save/Bookmark