Gepimpt: Abt kietelt Volkswagen Tiguan

2009/01/12 door Bas in ACCESSOIRES, PIMPED
Bron: www.autoweek.nl

Een nieuwe Volkswagen doet het altijd goed in tuningsland. Zo ook de Tiguan: Abt is er als de kippen bij om een aangedikte versie te presenteren.

Allereerst is er de tuning onder de kap. Zo kan Abt het vermogen van de 1,4-liter TSI opvoeren van 150 naar 200 pk. In het geval van de basisdiesel weten de ingenieurs het vermogen van 140 naar 170 pk op te krikken. De tuner kan het vermogen van de sterkere uitvoering van de 2.0 TDI van 170 naar 200 pk brengen. De exacte prestaties van de verschillende versies zijn nog niet bekend.

Ook het exterieur ontkomt niet aan een schoonheidsbehandeling: dikke skirts, een nieuwe grille en uitgeklopte wielkasten zijn de belangrijkste wapenfeiten van de opvoerset. En natuurlijk is er uitgebreide keuze uit nieuw lichtmetaal, met een diameter van 18, 19 of 20 inch.

Abt presenteert de eigen interpretatie van de Tiguan op de Essen Motor Show. Deze opent tussen 1 en 9 december zijn deuren voor het publiek.

Voor meer spectaculaire SUV's helpen wij van AutDoor SUV u graag verder. Vraag naar de vele verschillende mogelijkheden.


Share/Save/Bookmark