Nieuwe Lexus RX SUV (Spyshots)

2009/09/22 door Bas in FILMPJE, NIEUW
Bron: Autowereld

Dit zijn de allereerste foto´s van de compleet nieuwe Lexus RX. De SUV-crossover van de Japanners zal in 2009 op de markt komen en volgend jaar al worden gepresenteerd. Momenteel ondergaan diverse prototypes de eerste testen op de openbare weg.

In 2009 zal Lexus de compleet nieuwe RX presenteren. Het model is daarmee dan aanbeland aan z´n derde generatie. Dat het concept behouden blijft bevestigen deze allereerste spyshots die genomen werden in de Verenigde Staten. Tijdens het uitladen van een tweetal prototypes wist de fotograaf zeer dichtbij te komen. Dat er nog maar weinig van het model te zien is heeft alles te maken met de introductieplanning. De huidige RX moet nog zeker een jaar mee en de camouflage op deze prototypes is dan ook nog vrij heftig.

400 pk ster
Onder de motorkap zien we in het nieuwe model wederom de 3.5 liter V6, maar wel gekoppeld aan een nieuwe 6-traps automaat. Bovendien staat er een 400 pk sterke hybride-versie op de planning. Die komt echter niet eerder dan 2010/2011.

Eind 2008
Zoals gezegd duurt het nog tot het einde van 2008 voordat Lexus de compleet nieuwe RX presenteert. Wij hopen echter in aanloop naar de introductie meer prototypes te kunnen betrappen. Maar dan wel met minder camouflage!

Met dank aan Autowereld.com voor de foto's. Op bijgaand filmpje is te zien hoe de remmen getest worden van een Lexus RX400.


Share/Save/Bookmark