9 voordelen consignatie verkoop elektrische auto via iLectric Cars

2024/05/23 door Bas in Auto importeren, auto verkopen, NIEUW, Nieuwe auto kopen, NIEUWS
Bron: ilectriccars.nl

consignatie verkoop elektrische auto via iLectric Cars

In de steeds veranderende wereld van autoverkoop, staan autoverkopers voor verschillende keuzes wanneer ze hun voertuig willen verkopen. Elke methode heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen. Laten we de drie meest voorkomende methoden eens nader bekijken:

Particulier verkopen: Dit kan resulteren in een gemiddelde verkoopprijs, maar het brengt veel gedoe en kost veel tijd.

Verkopen aan een garage: Hoewel dit weinig tijd en moeite kost, resulteert het vaak in een lagere verkoopprijs.

Laten verkopen door een garage: Deze methode levert vaak een hoge verkoopprijs op, met weinig gedoe en minimale tijdsinvestering.

Deze laatste optie is bijzonder interessant voor veel autoverkopers, maar tot voor kort was er geen landelijk concept dat zich specifiek hierop richtte. Dit veranderde in 2013 met de introductie van een innovatief platform dat oorspronkelijk bekend stond als LeaseBijtellingVrij. Dit platform speelde in op de fiscale voordelen van 0% bijtelling, MIA, KIA en Vamil, en richtte zich aanvankelijk op de zakelijke markt met hybride en elektrische auto’s.

In de loop der jaren evolueerde het concept en werd het hernoemd naar LeaseBijtellingVriendelijk om een bredere doelgroep aan te spreken. Tegenwoordig richt het platform zich op volledig elektrische auto’s en ook op particuliere kopers, wat leidde tot een nieuwe naam: iLectric Cars.

Wat is Consignatie Verkoop?

Consignatie verkoop is een methode waarbij de eigenaar van de auto tijdens het verkoopproces eigenaar blijft, maar de auto wordt te koop aangeboden door een professioneel BOVAG-autobedrijf. Dit biedt tal van voordelen voor zowel de koper als de verkoper.

Voordelen voor de Koper

Kopers profiteren van verschillende voordelen bij het kopen van een auto via consignatie verkoop bij iLectric Cars:

Professionele Presentatie en Omschrijving: De auto wordt professioneel gepresenteerd en beschreven door een specialist, wat de aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid vergroot.

12 Maanden BOVAG Garantie: Kopers genieten van de zekerheid van een uitgebreide garantieperiode, wat vertrouwen wekt en de kans op een probleemloze aankoop vergroot.

Deskundig Advies: Bij vragen en advies kunnen kopers terecht bij een vakman, wat helpt bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Brede Marketing: De auto wordt op alle professionele autosites aangeboden, wat de zichtbaarheid en de kans op verkoop verhoogt.

Inruil Mogelijkheid: Kopers kunnen hun huidige auto inruilen, wat de drempel verlaagt om een nieuwe auto aan te schaffen.

Financiering of Leasing: Er zijn mogelijkheden voor financiering of leasing, wat financiële flexibiliteit biedt voor de koper.

Voordelen voor de Verkoper

Ook verkopers profiteren van de consignatie verkoopmethode:

Blijf Rijden: Verkopers kunnen hun auto blijven gebruiken terwijl deze te koop staat, wat bijzonder handig is.

Professionele Verkoopservice: De auto wordt verkocht door een professionele partij, wat de kans op een succesvolle verkoop vergroot.

Transparante Kosten: De kostenstructuur is helder en transparant. Na verkoop wordt 3% commissie en 1 cent per kilometer garantiereservering in mindering gebracht op de verkoopprijs om de kosten te dekken.

iLectric Cars: Een Innovatief Concept
iLectric Cars is inmiddels een gevestigde naam in de wereld van gebruikte elektrische voertuigen en onafhankelijk advies. Sinds de oprichting tien jaar geleden heeft het bedrijf een uitstekende reputatie opgebouwd, met een klanttevredenheidsscore van boven de 9,5. Dit getuigt van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de service die zij bieden.

De Evolutie van iLectric Cars
Het concept van iLectric Cars begon met een focus op de zakelijke markt en hybride en elektrische voertuigen. Dankzij de fiscale voordelen zoals 0% bijtelling, MIA, KIA en Vamil, wist het platform snel populair te worden onder zakelijke rijders. De naam LeaseBijtellingVrij weerspiegelde deze focus.

Met de verschuiving in de markt naar volledig elektrische voertuigen en een groeiende interesse van particuliere kopers, werd de naam veranderd naar LeaseBijtellingVriendelijk. Dit gaf beter weer dat het platform niet alleen interessant was voor zakelijke rijders, maar ook voor particulieren.

Het Heden en de Toekomst
Vandaag de dag richt iLectric Cars zich op de consignatie verkoop van elektrische auto’s. Dit past perfect bij de groeiende populariteit van elektrische voertuigen en de behoefte aan professionele verkoopdiensten. Met hun transparante kostenstructuur en uitgebreide serviceaanbod, biedt iLectric Cars een aantrekkelijke optie voor zowel kopers als verkopers van elektrische auto’s.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor iLectric Cars. Met de voortdurende groei van de elektrische automarkt en de toenemende vraag naar duurzame vervoersoplossingen, is het bedrijf goed gepositioneerd om een sleutelrol te spelen in deze sector. Hun toewijding aan klanttevredenheid en innovatie zorgt ervoor dat ze een betrouwbare partner blijven voor iedereen die betrokken is bij de verkoop en aankoop van elektrische voertuigen.

Waarom Kiezen voor iLectric Cars?
Het kiezen van iLectric Cars voor de verkoop van je elektrische auto biedt tal van voordelen die verder gaan dan de gebruikelijke verkoopmethoden. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om voor dit innovatieve platform te kiezen:

Hoge Verkoopprijs
Dankzij de professionele verkoopservice en de uitgebreide marketinginspanningen, heb je een grotere kans om een hogere verkoopprijs te realiseren dan bij particuliere verkoop of verkoop aan een garage.

Minimale Inzet van Tijd en Moeite
iLectric Cars neemt je alle zorgen uit handen. Zij verzorgen de volledige verkoopprocedure, van het maken van professionele foto’s en beschrijvingen tot het afhandelen van onderhandelingen met potentiële kopers. Dit bespaart je kostbare tijd en moeite.

Transparantie en Betrouwbaarheid
Met een duidelijke en transparante kostenstructuur weet je precies waar je aan toe bent. Geen verborgen kosten of onaangename verrassingen achteraf. Bovendien biedt de BOVAG garantie extra zekerheid voor kopers, wat de aantrekkelijkheid van je auto vergroot.

Voortdurend Gebruik van je Auto
Een uniek voordeel van consignatie verkoop is dat je je auto kunt blijven gebruiken terwijl deze te koop staat. Dit is ideaal als je afhankelijk bent van je auto voor dagelijks gebruik.

Expertise en Ondersteuning
Bij iLectric Cars krijg je toegang tot een team van experts die je kunnen ondersteunen en adviseren gedurende het hele verkoopproces. Dit verhoogt de kans op een succesvolle en soepele verkoop.

Conclusie
Als je overweegt je elektrische auto te verkopen, biedt iLectric Cars een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele verkoopmethoden. Met hun focus op consignatie verkoop, transparante kostenstructuur, en uitgebreide serviceaanbod, ben je verzekerd van een professionele en efficiënte verkoopervaring. De hoge klanttevredenheidsscore van iLectric Cars getuigt van hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid.

Voor meer informatie, bezoek de website van iLectric Cars of breng een bezoek aan hun locatie in Almere. Ontdek hoe zij je kunnen helpen om je elektrische auto succesvol en zonder gedoe te verkopen.

iLectric Cars: Al 10 jaar het centrum voor gebruikte EV’s en onafhankelijk advies!


Share/Save/Bookmark