Zand speelt brute Mercedes G63 AMG 6x6 parten

2015/06/05 door Bas in FILMPJE, NIEUW, NIEUWS
Bron: www.ikwilvanmijnMercedesaf.nl

De supersterke Mercedes G63 AMG 6x6 is, volgens de autofabrikant zelf, overal inzetbaar. Mercedes heeft hiervoor een aantal functies aangebracht. Blijkbaar beschikt het exemplaar toch niet over genoeg vindingrijke functies, want een paar centimeter zand is niet te trotseren voor de G63 AMG 6x6.

De speciale zes meter lange G-klasse van Mercedes heeft een aandrijving op alle drie assen, die aan de uiteinden 37 inch aan rubber hebben. De 5,5-liter V8 van AMG met 544 pk en 760 Nm zal geen moeite hebben met diepe dalen of hoge bergen. Het bandenspanning controlesysteem helpt de bestuurder onder de meest slechte omstandigheden weg te komen. Met een druk op de knop kunnen compressoren lucht uit de banden halen en er weer in pompen.

Meer grip krijgen in zand

Het ingenieuze bandenspanning controlesysteem is vooral handig als je met de zeswielige Mercedes-Benz van 3775 kilogram bijvoorbeeld vanuit de duinen, waar een lage bandenspanning nodig is om weg te komen, weer het asfalt op moet. Waarom de bestuurder van de foto vastloopt in een paar centimeter zand is onduidelijk. Wellicht is hij vergeten het controlesysteem te gebruiken voor meer grip? Laten we het daar maar op houden, want in onderstaand filmpje van Top Gear zie je namelijk hoe de G-klasse probleemloos een ritje door de duinen maakt.



Share/Save/Bookmark