Onderweg: Mini Colorado SUV

2007/05/23 door Bas in
Bron: www.autoblog.nl

BMW is nog niet klaar met MINI. Nu de MINI van een frisse look is voorzien, en de MINI Clubman bijna klaar is om zijn debuut te maken, zou je denken dat de koek wel op is. Maar nee, het kan nog gekker. Zoals de MINI Colorado. Letterlijk een "mini" SUV/crossover!

Klein probleempje echter. De MINI fabriek in Oxford heeft geen ruimte om dit model ernaast te bouwen. Daarom heeft BMW plannen om dat uit te besteden aan Magna Steyr.

Magna Steyr bouwt momenteel in het Oostenrijkste Graz ook al de BMW X3. Een tweede kleine SUV zou daar dus prima van de band kunnen lopen.

Als alles doorgaat, is de MINI Colorado er toch niet voor 2009. Tegen die tijd kennen we het MINI-smoeltje al zo'n 7 jaar. BMW wil de productie dan ook klein houden, want die weet is heel de wereld dan wel uitgekeken op het brutale Brits-Duitse bekkie. Naast de Colodaro zal Magna Steyr wellicht ook nog de BMW X1 gaan bouwen, die onderhuids veel deelt met de MINI SUV.

Zodra de Mini SUV leverbaar is besteld u hem natuurlijk via de SUV specialist in Oost Nederland: Autdoor SUV. Hou www.suvnieuws.nl in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.


Share/Save/Bookmark