De auto dagwaarde bepalen voor verkoop

2013/01/29 door Bas in auto verkopen, Motor verkopen, NIEUW, Nieuwe auto kopen, NIEUWS, Sell car
Bron: www.dagwaarde-auto.net

De auto dagwaarde bepalen voor verkoop

De tweedehandse auto verkoop markt blijft maar groeien, vanwege de financiele crisis kopen er steeds minder mensen nieuwe auto's en kiezen vaker om een tweedehandse auto aan te schaffen van een auto verkoop site voor een leuk prijsje.

Waar moet u naar kijken als u een tweedehandse auto wilt kopen of verkopen? Hoe bepaalt u de juiste prijs, dus de auto dagwaarde?

Wat bepaald de auto dagwaarde?

Een tweedehandse auto heeft al behoorlijk wat meegemaakt in zijn leven, hoogst waarschijnlijk verschillende onderhoudsbeurten en reparaties met daarnaast wat eigenaren die de auto hebben afgetakeld over de jaren. Als u vandaag een splinternieuwe auto zou kopen, vanaf het moment dat u de auto uit de showroom haalt en ermee wegrijdt als trotse eigenaar, is de auto al meteen een paar duizend euro minder waard. Alleen omdat vanaf dat moment de auto niet meer als "nieuw" wordt gezien. Daarnaast daalt de autowaarde elk jaar met 10%, wat behoorlijk veel is als het om een jonge, dure auto gaat. Dat is ook de reden dat mensen meestal hun auto verkopen op allerlei occasion verkoop sites zoals ikwilvanmijnautoaf.nl net voor de jaarwisseling om deze waarde vermindering te voorkomen. Als u bijvoorbeeld naar Subaru's kijkt van 1990-1995 zult u zien dat deze auto's geen kwartje meer waard zijn, terwijl ze in verhouding erg lang meegaan en weinig mankementen vertonen over de jaren. Dat heeft puur en simpel met de leeftijd te maken van die auto's.

Jonge auto's verkopen voor export om waarde vermindering te voorkomen

Wat tegenwoordig ook steeds vaker gebeurd is dat mensen jonge lease auto's niet meer op de auto verkoop markt zetten, maar liever verkopen voor export zodat ze niet met de auto dagwaarde verlies zitten, en tegelijk nog gebruik kunnen maken van de BPM teruggave. Het is aan de ene kant wel logisch dat autohandelaren het op deze maner aanpakken, alleen dat heeft wel voor gevolg dat er minder jonge auto's tweedehands worden verkocht op auto verkopen sites zoals ikwilvanmijnautoaf.nl. Dat is erg jammer omdat ze steeds meer gewild zijn vanwege het feit dat ze zuiniger rijden, efficienter zijn, luxe en milieuvriendelijker.

Bereken uw auto dagwaarde voor verkoop

Mocht u van plan zijn om uw auto te verkopen op korte termijn, dan wilt u natuurlijk wel weten wat deze waard is zodat u weet hoeveel u precies voor uw bolide kunt vragen. U kunt de auto dagwaarde bereken en op Dagwaarde-Auto.net. Als u eenmaal weet wat u ervoor kunt krijgen is het ook verstandig om zelf even kritisch naar uw auto te kijken en een lijst te maken van alle beschadigingen en mankementen, zodat de potentiele koper daar niet pas tijdens de bezichtiging achter komt. Dit leidt vaak tot ongemakkelijke situaties. Als u alles heeft geinventariseerd kunt u overgaan tot de autoverkoop door hem aan te melden op ikwilvanmijnautoaf.nl, en ontvangt u binnen 48 uur een mooi bod van een erkende auto dealer.




Share/Save/Bookmark