Auto verkopen met 3D printer

2015/06/04 door Bas in auto verkopen, NIEUW, Nieuwe auto kopen, NIEUWS
Bron: http://www.123autoverkoop.nl

3d printer auto verkopen

Al geruime tijd word er onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van het zogenoemde 3d printen, een printer die objecten laagje voor laagje opbouwt met een speciale grondstof. Maar welke invloed kunnen deze 3d printers hebben op de auto verkopen?

In het verleden werd meestal kunststof gebruikt bij deze vorm van printeren, maar inmiddels zijn ook andere materialen geschikt voor deze vernieuwde vorm van printen. Hierbij kunnen zelfs metalen gebruikt worden. Hoe mooi zou het zijn als u over een aantal jaren een printer thuis heeft staan en dat u met behulp van uw computer een afbeelding kunt uploaden van glas of dobbelstenen en deze vervolgens uit de printer komt rollen? Bij de opnames van de meest recente Jams Bond film hebben ze zelfs een replica van de Aston Martin DB5 geprint met een 3d printer.

Wat houdt een 3D printer in voor de consument?



Deze 3D printer maakt het zo mogelijk allerhande onderdelen te printen op basis van een tekening op uw computer, met als eindresultaat bijvoorbeeld een autoonderdeel
die vervolgens gewoon te gebruiken is alsof deze uit de fabriek komt. Toekomstmuziek is het nog wel, maar die muziek klinkt wel steeds harder en luider, en bovendien is het ook best handig.

Er zijn al verschillende architecten die zich bezighouden met het ontwerpen van gebouwen welke geschikt zijn op te produceren met 3D printers. Deze geweldige techniek word hierbij steeds serieuzer genomen door ontwerpers in alle industriële takken, alsmede uiteraard de auto verkoop industrie. Vooral de occasion verkoop industrie kan hard worden getroffen door deze ontwikkeling.

3D printen zal de auto verkoop markt beïnvloeden



Wanneer deze prachtige machine verder ontwikkeld is en betaalbaar wordt voor de consument, zullen veel consumenten allerlei objecten gaan ontwerpen. Waarschijnlijk ook de meest dwaze en gekke, maar ook sporadisch briljante ontwerpen printen.
Een vreemd idee misschien, maar niet geheel onrealistisch wanneer deze printers geïntrigeerd zijn in de maatschappij van de toekomst, auto onderdelen worden dan niet meer verkocht door uw autodealer, maar u krijgt dan gewoon een email met de blauwdruk van het betreffende onderdeel en de licentie om dit onderdeel daadwerkelijk zelf te printen.

3D printen zal de oorzaak zijn van veel namaak producten op de auto verkoop markt



Wanneer elke consument die een auto koopt gewoon even zelf zijn onderdelen uitprint, of zelfs de complete auto, dan valt er voor de autofabrikant uiteindelijk ook niets te verdienen. Stel je voor dat je een auto download van een illegale website en zelf uitprint? Een auto kopen in de showroom zal dan tot het verleden behoren.

Dus zal er een soort systeem komen die het kopiëren van bepaalde ontwerpen en objecten verbied of onmogelijk maakt. Piraterij op 3d printers bestrijden zal een nieuws onderwerp uit de toekomst zijn. Stelt u zich voor dat u een mooie occasion op een auto verkoop site ziet en vervolgens aangeschaft. Na enkele maanden blijkt, mede door een oplettende APK keurmeester, dat de auto betrokken is geweest bij een aanrijding waarbij kritieke onderdelen die noodzakelijk zijn voor het functioneren van het remsysteem vervangen zijn door een beunhaas met geprinte onderdelen.

De gemiddelde autobezitter zal geen onderscheid kunnen maken tussen een origineel onderdeel en onderdelen die gekopieerd zijn. Alle merktekens en serienummers die zich op de onderdelen bevinden worden namelijk ook gekopieerd. Kwalitatief lage imitatie onderdelen zijn in de hedendaagse onderdelenmarkt een doorn in het oog van de autofabrikanten.

Het gevaar van 3D geprinte auto onderdelen



Deze auto-onderdelen presteren vaak onder de maat in vergelijking met de vaak wat duurdere maar wel aanbevolen originele auto-onderdelen. Een groter probleem is dat ze de veiligheid nadelig kunnen beïnvloeden. Bij remblokken kan het verschil in remweg aanzienlijk zijn wanneer er imitatie remblokken zijn gemonteerd. Wanneer er imitatie onderdelen uit de 3d printer komen, zullen autofabrikanten maatregelen moeten nemen om de auto verkoop branche te beschermen.

De consument zal nog even geduld moeten hebben totdat het 3d printen betaalbaar zal worden, wel valt te verwachten dat deze prachtige uitvinding ook onvoorziene nadelen zal meebrengen.



Share/Save/Bookmark