Hoge brandstofprijzen reden dat benzine slurpers massaal worden aangeboden

2012/09/11 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.autoverkopentips.nl

Benzine slurpers massaal aangeboden bij verkopenAuto_nl

Met de meest recente verhoging van de brandstofprijzen liggen de benzine prijzen op een nieuwe record hoogte. Benzine was nog nooit zo duur. Dat merken ze ook bij de auto verkopen site VerkopenAuto.nl. Het aantal aangemelde personenauto's met grote benzine motor was nog nooit zo hoog.

Afgelopen woensdag hebben de benzine brandstof prijzen het hoogste niveau ooit bereikt. De adviesprijs van Euro95 is opgelopen tot maar bijna € 1,89 per liter. Het oude record qua benzine prijzen stond op 1,886 euro per liter en werd op 6 april 2012 bereikt.

Brandstofprijzen

Een nieuwe recordprijs voor de brandstof diesel werd vorige week bereikt. Een liter diesel kost inmiddels ook alweer ruim €1,53. LPG kan getankt worden voor iets meer dan € 0,85 per liter.

Gemiddelde brandstofprijzen

Deze brandstofprijzen zijn vastgesteld op basis van de pompprijzen welke de Shell, BP, Esso, Texaco en Total hanteren. Qua oorzaak voor deze hoge brandstofprijzen worden orkanen, de sterke koers van de US Dollar ten opzichte van de Euro en onrust in het Midden Oosten genoemd.

Benzine slurpers worden massaal verkocht

Tankstations hebben last van de hogere brandstofprijzen. Onderzoek heeft aangetoond dat consumenten massaal hun auto zullen laten staan als de benzineprijs over de € 2,00 heen gaat. Maar als we naar bijvoorbeeld de verminderde filedruk kijken (-20% op bepaalde routes) dan blijkt dat veel autobezitters steeds vaker de auto laten staan en bijvoorbeeld een familiebezoek overslaan of vaker de fiets pakken.

Personenauto's met grote benzine motor

Bij de auto verkopen website VerkopenAuto.nl merken ze dat het aandeel personenauto's met grote benzine motor een stuk hoger ligt dan dezelfde periode vorig jaar.

Aan het woord de heer Vincent Stevens, een van de oprichters van de auto verkopen website: "We kijken altijd goed naar de verdeling van het aangeboden wagenpark en het valt op dat steeds meer consumenten van hun benzine slurper af willen. Het aandeel benzine motoren met een cilinderinhoud van meer dan 1800 cc is flink aan het stijgen"

Op de vraag of er dan wel afnemers zijn voor dit soort auto's geeft de heer Stevens aan: "Onze afnemers zitten in binnen- en buitenland en doorgaans hebben we voor elk type auto wel een koper in het bestand van ruim 3.500 autobedrijven. We hebben voldoende afnemers voor bijvoorbeeld de auto's met dikke 6 en 8 cilinder motoren, maar er is wel een prijscorrectie te zien. De kleine en zuinige auto's doen het momenteel een stuk beter."


Share/Save/Bookmark