Particuliere autoverkopen onder druk, Mazda grote verliezer

2012/05/07 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.autoverkopenparticulier.nl/

Top 5: Particuliere autoverkopen onder druk.

Op basis van de gepubliceerde autoverkoopcijfers over het eerste kwartaal van 2011 en het eerste kwartaal van 2012 kunnen we concluderen dat deze particuliere autoverkoop met ruim 2% is afgenomen. Ruim 191 duizend personenauto's werden tussen consumenten verhandeld. Welke merken deden het goed en waar vielen de klappen?

Bij de verkoop van nieuwe auto's worden er op jaarbasis miljoenen marketing euro's ingezet om de autoverkoop te stimuleren. Gebruikte auto's moeten het veel meer op eigen kracht doen. Met name als het gaat om autoverkopen tussen particulieren onderling.

Auto verkopen particulier

Terwijl de handel in personenauto's van autobedrijf naar consument een stijging laat zien, blijven de verkopen tussen consumenten achter. Daar zijn vooral bezitters van een gebruikte Honda en Mazda achtergekomen. Bij Mazda viel de verkoop bijna 19% terug, bij Honda ruim 12%.

De Champagne werd opengetrokken door bezitters van een gebruikte Skoda en Kia. De vraag naar deze gebruikte auto's steeg bijna 14 respectievelijk bijna 11%. Dit moet een positieve invloed hebben op de restwaarde van deze auto's.

De top 5 stijgers particuliere autoverkopen
1. Skoda +13,66%
2. Kia +10,88%
3. Seat + 8,31%
4. Audi + 6,67%
5. Citroen + 5,90%

Top 5 dalers particuliere autoverkopen
1. Mazda -18,95%
2. Honda -12,17%
3. Chrysler -11,26%
4. Opel -7,01%
5. Hyundai -6,77%

Veranderingen in de automarkt
Wat opvalt is hoe de autoverkopen en populariteit van verschillende merken kan veranderen. Enkele jaren geleden was het alleen maar goud wat er blonk in het land van de rijzende zon. Terwijl de Japanse merken het nu blijkbaar moeilijk hebben. Een merk als Skoda werd een paar jaar geleden niet serieus genomen en staat nu met stip op nummer 1.

Gebruikte auto verkopen via internet

Het feit dat de gebruikte auto verkopen door autobedrijven aan particulier wel een stijging laat zien en de verkoop tussen consumenten onderling terugloopt is waarschijnlijk ook een reden dat de online auto verkopen sites het zo goed doen.

De gebruikte auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl weet over de vermelde periodes (Q1 2011 tov Q1 2012) een stijging van het aantal aangemelde en verkochte auto's te melden van ruim 20%.

Eenvoudig gebruikte auto online verkopen

Consumenten kunnen op deze site hun gebruikte auto simpel, anoniem en zonder kosten aanmelden waarna de auto in een afgeschermde online autoveiling wordt geplaatst. UItsluitend erkende en goedgekeurde autohandelaren brengen vervolgens een bod uit op de auto. Na circa 24 uur loopt de veiling af waarna het hoogste bod vrijblijvend per email naar de consument wordt gezonden. Deze kan nu de auto eenvoudig verkopen aan de hoogste bieder.

Meer nieuws, cijfers en tips over het verkopen van een gebruikte auto vindt u op AutoVerkopenTips.nl.

Top 5: Particuliere autoverkopen onder druk.

Share/Save/Bookmark