Welk effect op auto verkopen heeft verdwijnen fiscaal voordeel

2015/06/04 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.autoverkopentips.nl/nieuws/306/Welk_effect_op_auto_verkopen_heeft_verdwijnen_fiscaal_voordeel_

belasting voordeel auto verkopen

De maatregelen van de overheid om het Nederlands wagenpark groener te krijgen hebben hun effect op de auto verkopen niet gemist. Een lagere bijtelling, geen BPM en geen wegenbelasting heeft ervoor gezorgd dat de laatste anderhalf jaar 1 op de 3 verkochte auto's superzuinig was.

De maatregelen waren ingevoerd om zowel de autofabrikanten te stimuleren zuinigere auto's te produceren, maar ook om de consumenten een milieuvriendelijke keuze te laten maken. Door de maatregelen zijn de auto verkopen flink gestegen. Het effect was bijna te vergelijken met de sloopregeling.

Te weinig inkomsten


Het succes was echter te groot. Daardoor zijn de inkomsten voor de overheid qua BPM en, BTW en bijtelling enorm teruggelopen. Maar ook de brandstofaccijns-inkomsten zijn daardoor teruggelopen.

In het nieuwe belastingplan zijn alleen geheel elektrische of groene auto’s vrijgesteld van aanschafbelasting. Daarvan zijn er echter maar een paar.

Voordeel weg voor bezitters


In 2014 moeten de eigenaren van de zuinige auto's weer wegenbelasting en bijtelling gaan betalen. Het enige voordeel wat ze nog hebben is het lage brandstofverbruik.

Auto verkopen met actie


De importeurs en dealers moeten er wel meer aan trekken om de auto's aan de man te brengen. Door de belastingmaatregelen gingen het bijna vanzelf, maar nu moeten er weer acties komen in de vorm van gratis uitgestelde betalingen, gratis accessoires en leuke actiemodelletjes. Veel mensen zullen er nu voor kiezen hun inruilauto te verkopen via sites als ikwilvanmijnautoaf.nl en dan de hoge korting zonder inruil op te strijken.



Gebruikte auto verkopen? Lees de tips over gebruikte auto verkopen op AutoVerkopenTips.nl


Share/Save/Bookmark