Je gebruikte auto verkopen op internet

2015/06/05 door Bas in auto verkopen, NIEUWS

Volgens onderzoek hebben veel consumenten er een hekel aan te onderhandelen bij het inruilen of verkopen van hun auto. Daar is nu een online oplossing voor. Verschillende websites bieden u een eigen automakelaar die voor u de beste prijs regelt voor uw auto.

Veel mensen zien er tegenop om hun auto te verkopen. Of ze nu met een particuliere of professionele koper te doen hebben, het blijft vervelend om te onderhandelen. Steeds vaker wordt de gebruikte auto daarom via internet verkocht. En dan niet via de geijkte occasions-sites, maar via een online automakelaar. En dat is in de praktijk nog niet eens zo'n gek idee.

Gratis waardebepaling
Ook al zou je niet ingaan op het bod, je bent wel een stuk wijzer als je de autowaarde hebt opgevraagd via de autoinkoop-websites. Menigeen heeft daardoor een stuk betere deal gedaan. Wat dat betreft zou iedereen die op het punt staat zijn oude auto in te ruilen of te verkopen in ieder geval eens een vrijblijvende auto verkoop waarde moeten opvragen.

ikwilvanmijnautoaf.nl grootste autoinkoop site
De grootste speler op internet voor wat betreft de online taxatie en verkoop van gebruikte auto's is de website ikwilvanmijnautoaf.nl. Dit concept is onder verschillende namen actief die elk gericht zijn op een specifiek segment gebruikte auto's. Zo kan via SloopAuto.com een auto aangeboden worden die echt aan zijn einde is. ToyotaExport.nl is de site voor gebruikte Toyota's die gewild zijn voor export. Zo zijn er voor verschillende niches ook verschillende sites actief.

Netwerk van 1.572 erkende autoinkopers
ikwilvanmijnautoaf.nl zal zelf geen bod uitbrengen op de auto, dit doet een netwerk van 1.572 aangesloten en goedgekeurde autobedrijven, autodealers, autoexporteurs en merkspecialisten. Door deze werkwijze duurt het 24 uur voordat er een bod gedaan kan worden. Gedurende deze periode zal ikwilvanmijnautoaf.nl de auto via e-mail, fax, telefoon en social media voorleggen aan het taxatieteam. Deze zullen in een afgeschermde veiling een bod uitbrengen en het hoogste bod wordt daarna per e-mail voorgelegd aan de consument.

Aansprakelijkheid verborgen gebreken
Dat deze manier van zaken doen erg succesvol is blijkt wel uit het feit dat de ANWB dit concept gekopieerd heeft. Alleen maken ze geen gebruik van 1.572 autobedrijven maar van 1 autohandelaar uit Apeldoorn, dat zorgt ervoor dat de biedingen via de ANWB doorgaans een stuk lager liggen. Andere nadelen van het ANWB concept is dat de verkopende partij aansprakelijk blijft voor verborgen gebreken en dat er betaald moet worden voor de taxatie. Dit terwijl het bij ikwilvanmijnautoaf.nl de taxatie en verkoop geheel gratis is en er na levering geen hoge rekeningen voor verborgen verbreken kunnen opduiken.

Negatieve reacties ANWB
Dit laatste levert dan ook veel negatieve reacties op voor de ANWB service gebruikers. De grootste irritatie is dat de ANWB Inkoop richtprijs een stuk hoger ligt dan het automatisch gegenereerde bod. De betaalde taxatie ligt doorgaans nog een stuk lager.

Hoog bod via ikwilvanmijnautoaf.nl
Zo niet bij de ikwilvanmijnautoaf.nl sites zoals VerkopenAuto.nl en AutoOpkoop.nl. Hier zal telkens weer, door het toegepaste veilingsysteem, een zo hoog mogelijk bod gerealiseerd worden. Dit in combinatie met de hoge korting die bij dealers te realiseren is als er niets ingeruild wordt, zorgt ervoor dat u voor een veel lager toe te betalen bedrag in de volgende auto van uw dromen kunt rijden.

Al meer dan 30.000 auto's verkocht
Vele honderdduizenden auto's zijn er inmiddels bij ikwilvanmijnautoaf.nl getaxeerd en er zijn al meer dan 30.000 auto's daadwerkelijk verkocht via deze auto verkopen site. Om de betrouwbaarheid te waarborgen is ikwilvanmijnautoaf.nl aangesloten bij de Stichting Webshop Keurmerk en wordt er alleen samengewerkt met RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) erkende autobedrijven. Ook ontvangt men bij de levering direct een contante betaling en het officiële RDW vrijwaringsbewijs.



Meer tips over het verkopen van je gebruikte auto zijn te vinden op AutoVerkopenTips.nl.


Share/Save/Bookmark