Arctic Challenge 2011 aangekomen op eindbestemming in Finland

2011/01/18 door Bas in EVENT, NIEUWS
Bron: www.suvnieuws.nl/blog

Na drie dagen bijna constant autorijden zijn de meeste deelnemers aan de Arctic Challenge 2011 aangekomen op de eindbestemming in Muonio, Finland. De uitvalsbasis voor de poolactiviteiten is Hotel Harriniva. Vanuit deze lokatie zullen de teams gaan sneeuwscooteren, husky-slee rijden en is er een ijsrally.

De Arctic Challenge 2011 is een evenement waarbij totaal 60 teams afgelopen zaterdag van start zijn gegaan in Lichtenvoorde. Komende zaterdag zal de finish plaatsvinden ook plaatsvinden in op de markt in Lichtenvoorde.

Uitputtingsslag
De eerste etappe duurde circa 33 uur en in die tijd is er zo'n 2.500 km afgelegd. Tijdens deze rit bestonden de enige stops uit tankbeurten en eventueel (afhankelijk van de gekozen route) een overtocht met een boot. De tweede etappe was rond de 800 km en ging door Noorwegen, Zweden en Finland.

Dat de tocht niet zonder gevaar is, daar kwam ook team ikwilvanmijnautoaf.nl 2 achter. De zorgvuldig geprepareerde Fiat 500 van dit team raakte tijdens de tweede etappe van de weg en kon door electronische problemen zijn route niet vervolgen. De tweede auto van dit team, de Hummer H3, is nog wel in de race.


Share/Save/Bookmark