Het einde van het ML63AMG tijdperk is nabij

2011/01/02 door Bas in DUITS, FILMPJE, NIEUWS
Bron: www.autoblog.nl/archive/2010/12/31/mercedes-ml63-amg-is-dood

Het einde is nabij van de Mercedes ML met de 6.2 liter V8 gaat uit productie. Helaas. Niet huilen. Komt wel goed. Er komt vast en zeker wel een goed alternatief uit het AMG laboratorium.

Aan alle goede dingen komt een eind. Al eerder zwaaiden we de R63 AMG uit, en daar waren we niet zo rouwig om, maar nu moet ook de volgende AMG er aan geloven. De M-klasse wel te verstaan. Mercedes’ grootste slagschip met 6,2 liter V8, samen met de Cayenne Turbo en de X6M toch wel de ultieme f*ck you-bak, én een van de wagens waarin onder andere Wesley Sneijder en Gregory van der Wiel, en jongens van negen zich verplaatsen, is per 2011 niet meer.

Op de Nederlandse Mercedes-site staat hij niet meer tussen de AMG-modellen, en ook op de prijslijst per 2011 komt hij niet meer voor. Dit is vreemd, want de 170.000 euro kostende SUV (vanzelfsprekend met G-label) kreeg in juni van dit jaar nog een opfrisbeurt, die onder andere een nieuwe motorkap met ‘power domes’ en donkerder bi-xenon koplampen behelsde.

Hiermee is de G55 AMG nog de enige AMG SUV/terreinwagen die je kunt bestellen. Wil je toch acht cilinders maar geen AMG, dan is er altijd nog de ML500. Dit is natuurlijk te pover voor de voetballers/stenenschuivers onder ons, maar als ze even geduld hebben: in 2012 komt de nieuwe M-klasse uit, waarin ongetwijfeld ook weer een AMG-blok komt te liggen.

En een auto is pas hip als er in racespelletjes mee gedrift wordt:


Share/Save/Bookmark