TransAmerica rally met Google StreetView

2010/12/12 door Bas in FILMPJE, GESTOORD, NIEUW, NIEUWS, STRANGE
Bron: www.suvnieuws.nl

Wow. Dit is een vet-lauwe toepassing van Google Streetview. Men neme twee teams die elk een laptop hebben en bepaalt welke route er gereden moet worden. In dit geval is er gekozen voor de rit van San Francisco naar Times Square in New York. En door iedere keer met de muis op het pijtje in Google Streetview te klikken simuleer je deze rit. En nu kijken wie het eerste over is.

Een ritje van de West Coast naar de East Coast is nog niet zo eenvoudig. Het duurt altijd een paar dagen voordat je over bent. Tegenwoordig kun je deze rit echter ook van achter je beeldscherm doen. Gewoon Google Maps gebruiken en Google Streetview inschakelen. Hiermee simuleer je dat je van, in dit geval, San Francisco naar New York rijdt.

Om nu te denken dat alles via internet sneller gaat? Deze muis-rit nam 90 uur en bijna 105.000 muisclicks in beslag. Op deze manier hebben ze bijna 3.000 mijl afgelegd. Dat brengt de gemiddelde snelheid op zo'n 53 km/u. Dat moet sneller kunnen in real life. Het coast to coast record staat ergens rond de 30 uur.

Bekijk hier de video:


Share/Save/Bookmark