Crashed in Russia: BMW X6 SUV

2010/10/23 door Bas in CRASH, NIEUWS
Bron: www.autoblog.nl/archive/2010/10/23/bezopen-wit-russische-autowasser-crasht-x6

Hoewel er ongetwijfeld tal van fanboys zijn die bij het aanzicht van een gecrashte BMW X6 een kleine glimlach niet kunnen onderdrukken, is het voor de eigenaar natuurlijk knap zuur. Wat is er precies gebeurd?

Eigenlijk kan ik volstaan met ‘the title says it all‘, maar met dank aan de vertaalkunsten van Sletlana van de buren kan ik je meer vertellen. De X6 werd in Minsk door een vaste klant bij een autowasserette achtergelaten. Een medewerker gaf aan de auto af te willen tanken en nam de sleutels mee. Hierna is hij volgens de bron flink van Scheurenstein gegaan met de Bimmer, en eindigde zijn ritje voortijdig tegen een boom met een vaartje van 110 km/u.

Maar dat is nog niet alles: de beste man bleek niet van een rijbewijs te zijn voorzien. Waar hij wel van was voorzien, was een flink promillage alcohol in zijn bloed, 1,78 promille om precies te zijn. Waarschijnlijk geen uitzondering in de voormalige Sovjetrepubliek, maar wel problematisch als je er brokken mee maakt.

Hoe het verzekeringstechnisch af loopt is nog maar de vraag. De verzekeraar zal natuurlijk alle schade op de boosdoener gaan verhalen, maar zoals het spreekwoord luidt: ‘van een kale kip kan je geen veren plukken’. Aan de andere kant moet hij misschien banger zijn voor de eigenaar: wie in dat soort landen met een dergelijke auto rijdt deinst er wellicht niet voor terug om bij iemand een paar vingertjes af te (laten) knippen. (via GT Spirit)


Share/Save/Bookmark