Pimped by Toyota: Tacoma X-Runner RTR

2010/10/21 door Bas in PIMPED
Bron: www.autoblog.nl/archive/2010/10/20/opbokken-met-je-prius-hier-is-de-tacoma-x-runner-rtr

Het is niet alles hybride en milieu wat de klok slaat voor Toyota. Gelukkig denken ze ook nog aan hun Redneck-klandizie. Speciaal voor liefhebbers van pick-ups met peekaas hebben de Japanners een SEMA-snoepje in elkaar gedraaid: de Tacoma X-Runner RTR (ready to race).

In november gaat de SEMA (Specialty Equipment Market Association) van start in Las Vegas, Nevada. Deze show is een ideale gelegenheid voor fabrikanten om met extreme one-offs van productiemodellen op de proppen te komen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Tacoma X-Runner RTR, de natte droom van elke man met een mat in zijn nek. Deze pick-up is uitgerust met een 5.7 liter V8 met supercharger (ontwikkeld door Toyota Racing Development), die 511 pk en 745 Nm levert. Dit monsterblok is gekoppeld aan een zestraps-automaat en de auto is voorzien van een limited slip differentieel.

Verder is de wagen met een ruime 13 cm verlaagd en voorzien van bandjes die prima geschikt zijn voor op de dragstrip, alwaar de X-Runner waarschijnlijk het best tot zijn recht komt. In het kader van gewichtsbesparing moet de auto het zonder radio, speakers, airconditioning, mistlampen voor, en achterstoelen stellen. Dat wordt dus moeilijk doppen op de achterbank, maar we wisten al dat Amerikanen pick-ups boven een potje nakken prefereren. Voor mensen die allebei wel zien zitten hebben we gelukkig we de laadbak nog.


Share/Save/Bookmark