Nieuw: Range Rover Evoque met meer details

2010/09/22 door Bas in CONCEPT, NIEUW, NIEUWS
Bron: www.autoblog.nl/archive/2010/09/22/range-rover-evoque-meer-details-fotos

Land Rover heeft vannacht eindelijk meer details en een hoopje foto’s van de nieuwe baby-Range Rover vrijgegeven. Begin juli werd de Evoque onthuld, om ‘m daarna weer met camouflage de straat op te sturen. Nu kunnen we de kleine telg in de Range Rover-familie van meer kanten bekijken.

Op de autosalon van Parijs mogen we de auto in het echt gaan aanschouwen, maar eerst nog even wat info over de opties en dergelijken. De Evoque wordt aangeboden met drie zogenaamde ontwerpthema’s. De eerste heet ‘Pure’. Een instapversie met 19″ lichtmetalen wielen en binnenin voorzien van neutrale kleuren en geborsteld aluminium. Daarna staat de ‘Prestige’ op het lijstje. Ook met wielen in de maat 19 inch en hier schijnen meer metallic details op en aan de auto te zitten. Het interieur is bij deze versie voorzien van leder. De topper is de ‘Dynamic’-uitvoering; 20 inch lichtmetalio’s, andere grille, bumpers en dorpels en binnenin kan je jezelf in een sportsoel hijsen. De Evoquejes kunnen uitgerust worden met een Meridian-audiosysteem dat 17 speakers telt en waar je je hele mikmak aan MP3-apparatuur op kunt aansluiten.

Hieronder de lijst met bechikbare systemen die je kunt kiezen:

• Park Assist voor automatisch parallel inparkeren
• Dode hoekdetectiesysteem (BSM)
• Surround Camera System met vijf digitale camera’s, inclusief achteruitrijcamera
• ‘Dual zone’ automatische airconditioning, inclusief timerfunctie voor interieurvoorverwarming
• Harddrive navigatiesysteem
• DAB/FM/AM/Sirius tuners, met virtuele harddrive 10 CD-wisselaar
• Digitale/satelliet TV en DVD-speler
• Entertainmentsysteem achterin (RSE) met 8-inch beeldschermen, digitale draadloze hoofdtelefoons en afstandsbediening met ‘touch-screen’
• Keyless Entry-systeem en elektrisch openende/sluitende achterklep
• Adaptieve koplampen met automatische grootlichtassistent
• Verwarmbare voorruit, voorstoelen en stuurwiel

Onder de motorkap vinden we uitsluitend turbomotoren terug. We wisten al dat Land Rover bij Ford is wezen shoppen voor een EcoBoost viercilinder. Maar in de Evoque noemen ze dit een Si4-motor. Directe inspuiting en variabele kleptiming zorgen ervoor dat dit turboblok er 240 pk’s uittrekt. Diesel-tankers kunnen kiezen voor een 2.2L viercilinder met 150 óf 190 paarden. De Range Rover kan met vierwiel- of voorwielaandrijving geleverd worden.

In de zomer van 2011 start Land Rover met de verkoop van de Evoque. Een definitieve prijs is er nog niet, maar ze verwachten dat je hier in Nederland €45.000 mag aftikken voor de goedkoopste versie. Hieronder het stapeltje met nieuwe Evoque-foto’s.


Share/Save/Bookmark