Pimped by Hennessey: Ford Raptor APV

2010/09/13 door Bas in ACCESSOIRES, NIEUWS, PICK UP, PIMPED
Bron: www.autoblog.nl/archive/2010/09/10/hennesey-ford-raptor-apv-kanonnen-wat-een-wagen

Tunert Hennessey heeft de Ford F150 aangepakt en deze naar een hoger niveau gepimpt. En daardoor is die enorm Amerikaans geworden. Veel meer dan deze Ford SVT Raptor ’station’ krijg je het niet.

Het begint natuurlijk allemaal met een Ford Raptor pickup. In dit geval de onlangs uitgekomen Supercrew. Standaard is die al voorzien van een heftige 411pk, 6.2 liter V8. Hennesey neemt daar uiteraard geen genoegen mee. Hennesey en Armored Performance Vehicles (APV) krikken het vermogen op naar 575pk en voorzien de (ex)pickup van enige bepantsering.

De 575pk’s worden verkregen door het toevoegen van een drukvuller. Laat het ’supercharged’ je niet in de war brengen, we hebben hier te maken met twee turbo’s. Het is een enkele supercharger. Dat ook het koppel bij deze modificatie gebaat is laat zich raden. De turbo’s zorgen voor maximaal 640Nm bij 4800tpm, over bijna het hele toerenbereik is 600Nm beschikbaar.

Ondanks het sterk toegenomen gewicht van de auto, moeten de prestaties en wegligging verbeteren. Hij is nog niet helemaal af, daarom geen exacte specificaties.


Share/Save/Bookmark