BMW presenteert de X5 7-seater

2008/11/10 door Bas in NIEUW
Bron: Autdoor

Onlangs werd er op de Duitse autobahn uitgebreid getest met de nieuwe BMW X5 7-seater, naar blijkt heeft deze auto zijn definitieve productievorm bereikt. De X5 op de bijgaande foto's heeft nauwelijks camouflage en geeft goed aan hoe de auto er uit gaat zien. De nieuwe X5 staat dit najaar bij de BMW dealers.

Het zal niet lang meer duren voordat BMW de nieuwe X5 officieel aan het publiek voor zal stellen. De in South-Carolina gebouwde X5 gaat schuil onder de codenaam E70. Vlakbij het hoofdkantoor van BMW in München werden deze foto´s geschoten. De foto´s tonen duidelijk het uiteindelijke gedaante van de nieuwe X5. Het design van de SUV is onder de hoede van Nederlander Adrian van Hooydonk ontwikkeld. De auto toont duidelijk overeenkomsten met zijn voorganger en een aantal nieuwe designkenmerken van BMW´s huidige modellijn.

Zevenpersoons
Het interieur is voor een groot deel afgeleid van de 5-serie. iDrive zal hiermee ook zijn intrede maken in de X5. Standaard wordt de auto geleverd als vijfpersoons uitvoering. Optioneel kan BMW twee extra stoelen monteren waardoor 7 zitplaatsen worden gecreëerd. Hiermee zal de X5 optimaal kunnen concurreren met de Audi Q7.

Dynamische SUV
Lange tijd heeft de X5 als meest sportieve SUV door het leven gegaan. De concurrentie heeft echter niet stilgezeten. BMW als sportief merk zal er dan ook alles aan hebben gedaan om de X5 opnieuw als een dynamische SUV neer te zetten. Voor een zeer nauwkeurige en directe besturing levert BMW Active Steering. Verder zien we de keuze uit gewone stalen veren of luchtvering. Het motorengamma bestaat uit krachtige benzine- en dieselmotoren met 6 of 8 cilinders. Die zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een zestraps automaat.

Voor het einde van dit jaar
Nog dit jaar zal de nieuwe BMW X5 bij de dealers staan. De auto wordt vermoedelijk op de Autosalon van Parijs aan het grote publiek getoond.


Share/Save/Bookmark