Suzuki XL7 groeit tot 5 meter

2010/06/16 door Bas in NIEUW
Bron: www.Autotelegraaf.nl

Suzuki XL7 groeit tot 5 meter

NEW YORK - In Nederland is de Suzuki Grand Vitara XL7 nooit een succes geworden, maar elders in de wereld is er voor de grote SUV toch de nodige vraag. Dus geeft Suzuki het 4x4-topmodel toch een vervolg. Op de New York International Auto Show 2006 deze week debuteert de SUV, maar op hetzelfde moment is op het Nederlandse hoofdkantoor nog niets bekend over zijn komst, laat staan over de auto.


Het is nog onzeker of de Suzuki XL7 -Grand Vitara is uit de naam verdwenen- deze kant op komt. Wellicht ziet de fabrikant voor de Europese markt meer brood in een V6-uitvoering van de Grand Vitara, maar ook voor die versie is nog geen groen licht gegeven. De Europese importeurs dringen daar wel op aan. Via grijze import is het natuurlijk wel mogelijk om de XL7 van uw keuze te bestellen. Door eigen import uit USA is daardoor het modellen gamma een stuk breder dan bij de officiele Nederlandse dealers.

De XL7 is een flinke maat groter dan de Grand Vitara, die ten opzichte van zijn voorganger ook al groeide. Het topmodel is bovendien een stuk langer dan zijn voorganger. De rolmaat komt nu tot 4,995 meter. In de breedte en hoogte haalt de XL7 respectievelijk de 1,84 en 1,75 meter. In vergelijking met het vorige type zijn dat toenames van 31, 6 en 1 cm op een 5 cm langere wielbasis. Binnen deze afmetingen staan zeven zitplaatsen, verdeeld over drie zitrijen. Suzuki claimt dat de inzittenden kunnen rekenen op het comfort van een MPV of sedan, niet op dat van een traditionele SUV. Suzuki neemt de XL7 in het vierde kwartaal van dit jaar in Amerika in de verkoop. Het model wordt ginds verkrijgbaar met een 3,6 liter V6-motor.


Share/Save/Bookmark