Tease van de nieuwe Ford Explorer

2010/06/11 door Bas in CONCEPT, NIEUWS, SCOOP
Bron: www.autoweek.nl/autonieuws/14348/Ford-Explorer-alvast-in-zn-natuurlijke-habitat

Ford is bezig met een flink offensief in de Verenigde Staten. Niet alleen ‘onze’ Fiesta en de Focus zijn daarbij belangrijk, ook de eigen modellen van Ford USA doen een duit in het zakje. Zoals de nieuwe Explorer, waar nu de eerste teaserfoto’s van zijn vrijgegeven.

De nieuwe Explorer wordt een beduidend moderner exemplaar dan de huidige. Dat begint al met het lijnenspel. Als we de kano’s en lokale begroeiing wegdenken, zien we een auto die een stuk minder als een traditionele Amerikaanse SUV oogt. In 2008 toonde Ford al de Explorer America Concept, die als blauwdruk voor de nieuwe generatie geldt.

De auto wordt flink lichter dan de huidige Explorer. De auto wordt een zespersoons SUV. Met het nieuwe model wil Ford de verkopen weer op peil brengen. Rond het jaar 2000 verkocht Ford op jaarbasis in Amerika nog 400.000 Explorers, nu zijn dat er nog maar een dikke 50.000.

Ook onder de kap waait een frisse wind. De 4,0-liter V6 en 4,6-liter V8 maken plaats voor de nieuwe Ecoboost motoren van Ford. Uiteraard komt de 3,5-liter V6, maar ook een 2,0-liter Ecoboost is potent genoeg om z’n weg naar de Explorer te vinden.


Share/Save/Bookmark