Autoverkopen nieuws: Europese autoverkopen kleuren groen

2015/06/03 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.autoverkopentips.nl/nieuws/141/Autoverkopen_nieuws_Europese_autoverkopen_kleuren_groen_autoinkoop

Er is hoera stemming in autoverkopend Europa. Tot en met maart 2010 is er bijna tien procent geplust qua autoverkopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook is er een verschuiving in deze autoverkopen als we kijken naar de autoverkopen in de verschillende Europese landen.

Ruim 3,7 miljoen nieuwe auto’s werden er in Europa verkocht. Daarvan zijn 670 duizend auto’s in Duitsland verkocht. Deze verkoopcijfers in Duitsland lopen echter nu wel terug. De Nationale-Duitse-Sloopregeling is daar nu afgelopen en de autoverkopen zijn daar in de laatste maand dan ook 22 procent teruggelopen..

Autoverkopen Europa
Italië is een goede nummer twee, daar werden er ruim 666 duizend auto’s verkocht, een stijging van 23%. Groot Brittannië staat als derde op de ranglijst met 611 duizend auto’s, ruim 27% groei in autoverkopen. Daarna volgen Frankrijk met 594 duizend auto’s (+16,9%) en Spanje met 286 duizend verkochte auto’s (+ 44,5%).

Autoverkopen Nederland
Als we kijken naar de autoverkopen in Nederland dan zien we een stijging van bijna 17%. Er zijn 145 duizend nieuwe auto’s verkocht in het eerste kwartaal van 2010. Nederland is met dit soort aantallen een betrekkelijk kleine speler in de Europese automarkt.

Gebruikte auto verkopen
De markt van de gebruikte auto’s laat een vreemde ontwikkeling zien. De waarde van veel gebruikte auto’s gaat zelfs omhoog. Aan het woord Vincent Stevens van de gebruikte auto inkoopsite ikwilvanmijnautoaf.nl. “We zien dat er bij autodealers vorig jaar minder nieuwe auto’s zijn verkocht en daardoor ook minder auto’s zijn ingeruild. Ook zijn veel goedkopere auto’s door de Nationale Sloopregeling gesloopt. Daarnaast zien we dat jonge auto’s, waarvan de BPM teruggevraagd kan worden bij export, veel uit Nederland verdwijnen. Deze zaken samen zorgen ervoor dat er een tekort dreigt te ontstaan aan leuke gebruikte auto’s”.

Rendement autodealers
Ook het rendement op nieuwe auto’s draagt bij aan de druk op de gebruikte auto prijzen, nogmaals aan het woord de heer Stevens: “Op nieuwe auto’s valt niet zoveel te verdienen door merkdealers. Auto’s die aan leasemaatschappijen worden geleverd gaan vaak met 10 tot 15% korting weg, dan blijft er weinig marge over voor de dealer. Ook zit de groei van de nieuw verkopen momenteel vooral aan de particuliere kant en dan met name in de kleinere goedkoper auto’s. Dit zijn ook auto’s waar dealers weinig aan verdienen. Door deze kleine marges staat het rendement van dealers enorm onder druk.”

Inruilauto zelf verkopen
Om tot een beter rendement te komen gaan steeds meer dealers dan ook actief gebruikte auto’s verkopen, deze auto’s worden veel online ingekocht. De prijzen stijgen door het beperkte aanbod en de stijgende vraag. Dit kan voor consumenten dan ook een goed moment zijn om de gebruikte auto zelf online aan een autodealer te verkopen via bijvoorbeeld ikwilvanmijnautoaf.nl, de autoopkopers site AutoOpkoop.nl of particulier de auto te verkopen via AutoVerkopen.net. Naast de goede verkoopprijs krijgt de consument namelijk ook bij de dealer nog een flinke korting omdat die, net zoals leasemaatschappijen die nieuwe auto’s kopen, niets in te ruilen heeft.

Deze en meer tips voor het kopen en verkopen van auto’s staan op AutoVerkopenTips.nl.


Share/Save/Bookmark