Pimped by Nowack: BMW X5M en BMX X6M

2010/03/13 door Bas in ACCESSOIRES, NIEUWS, PIMPED
Bron: www.autoblog.nl/archive/2010/03/12/nowack-geeft-gul-bmw-x5m-en-x6m-met-715pk

Naast AC Schnitzer heeft ook tuner Nowack plastic en chips ontwikkeld voor de BMW X5M en X6M. Geslaagd? Oordeel zelf.

Een standaard BMW X5M of X6M trekt op niks. Plat gezegd, maar de SUV’s zijn ook wel erg simpel en teleurstellend. Mocht je van de gekkigheid niet weten waar je geld naartoe te dragen, dan kan je er natuurlijk wel voor de lol een bij nemen, met 725pk.

Koop er meteen een huis in een of andere woestijn bij, dan kan je er leuk mee in het zand spelen. Iets kleinere velgen zijn wel gewenst, zodat je de banden af kan laten lopen.

De 4.4 van BMW wordt door Nowack flink verbouwd. Zo is de inhoud vergroot naar 4.8 liter. Natuurlijk wordt de ECU geherverprogrammeerd, de luchtfilters worden aangepast en er komt een sportuitlaatje onder te hangen. De vermogensstap van 555pk naar 715pk heeft ook wat interne aanpassingen nodig. Zuigers, nokkenassen en cilinderkoppen krijgen allemaal een stevige make-over. Zo ver zijn Lumma en Hamann nog niet.

Naast het vermogen hebben de aanpassingen ook een hoger koppel tot gevolg. Bij 2600tpm komt er 845Nm vrij. Met al deze nieuw verworven kracht komt de topsnelheid van tjoener-SUV’tjes op 330km/u te liggen. Nieuwe sprinttijden worden nog niet genoemd. (via leblogauto.com / AutoBlog.nl)


Share/Save/Bookmark