Autoverkopen 2010

2010/02/04 door Bas in auto verkopen
Bron: www.autoverkopentips.nl/nieuws/115/Autoverkopen_2010_autoinkoop

In januari van dit jaar zijn er veel meer auto’s geregistreerd dan in de eerste maand van 2009. Vooral particulieren hebben flink veel nieuwe auto’s gekocht. De verwachting is dat veel mensen gebruik hebben gemaakt van de Nationale Sloopregeling.

Het valt op dat de leaseregistraties achterblijven. Dit komt waarschijnlijk door dat er minder medewerkers in dienst zijn en er beknibbelt wordt op zaken als een auto van de zaak.

Nationale Sloopregeling
De sloopregeling is tot het einde van dit jaar, of als het budget op is, van toepassing. VROM geeft aan dat al 75% van het budget gebruikt is. Kijk ook op Nationale-Sloopregeling.nl voor een kritische noot.

Automerken
De top drie van best verkopende merken ziet er als volgt uit: 1. Volkswagen, 2. Toyota, 3. Ford. Sterke groeiers: Toyota (+ 2.000 registraties) en Renault (+ 100%). Daihatsu, Ford en Peugeot blijven zwaar achter als het gaat om de registratie van nieuwe auto’s.

Verkopen gebruikte auto’s
De verkopen van gebruikte auto’s laat volgens de autoinkoop sites ikwilvanmijnautoaf.nl en VerkopenAuto.nl goede cijfers zien. Er worden dubbele groeicijfers gemeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De website ikwilvanmijnSaabaf.nl heeft een enorme stijging gezien van het aantal aangeboden Saab modellen. Dit zal mede te maken hebben met de overname en het dreigende faillissement. Door de problemen met het gaspedaal en de remmen stegen ook het aantal aangeboden Toyota modellen op ToyotaExport.nl.

Voor deze en meer artikelen over autoverkopen ga je naar AutoVerkopenTips.nl.


Share/Save/Bookmark