Online zelf de inruil auto verkopen levert veel voordeel op

2010/01/25 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.autoverkopentips.nl/nieuws/110/Online_zelf_de_inruil_auto_verkopen_levert_veel_voordeel_op

De ontwikkelingen rond het online zaken doen gaan snel. Steeds meer mensen kopen hun boeken online, downloaden mp3’s voor hun iPod en boeken hun vakantie online. Ook in de autobranche gaat het snel, steeds vaker kopen en verkopen consumenten een gebruikte auto via internet.

De autobranche is enorm veranderd. De autodealers merken dat consumenten hun nieuwe aankoop via sites zoals GasPedaal.nl zoeken en niet meer doelloos autobedrijven bezoeken. Ze zoeken vooraf precies uit welk merk, model en welke uitvoering ze willen hebben. Ook de kleur, uitrusting en kilometerstand bepalen welke auto ze precies willen hebben.

Goede voorbereiding (ver)kopen auto
Ze lezen vooraf testverslagen en recensies om hun keuze te verfijnen. Uiteindelijk maken ze een lijst met een aantal occasions die ze kris kras door heel Nederland gaan bekijken om ter plaatse een definitieve keuze te maken. Als ze ook nog een oude auto in te ruilen hebben dan wordt het nog veel complexer.

Vooraf per e-mail aan een dealer vragen wat die eventueel aan inruil wil geven voor een auto resulteert niet vaak in een voorstel. Veel dealers reageren slecht op dit soort e-mails met vragen. Het is beter om direct telefonisch een scherp voorstel te vragen op basis van geen inruil. Een korting van 5 tot 10% is heel gebruikelijk als je de inruilauto zelf verkoopt.

Auto particulier verkopen
De auto zelf particulier verkopen kan natuurlijk via een gewone advertentie site zoals Martkplaats.nl of Speurders.nl. Het nadeel is dat je privé gegevens voor iedereen inzichtelijk op internet staan. Ook kost het vaak veel tijd om te reageren, niet serieuze biedingen te verwijderen. Ook willen potentiële kopers vaak op vreemde plaatsen en op onmogelijke tijdstippen afspreken om te onderhandelen en proefritjes te maken. Diefstal tijdens een testrit en vals geld betalingen komen helaas vaak voor.

Auto snel verkopen
Je kunt de auto nu ook eenvoudig aan een officieel autobedrijf verkopen. Door de auto op een autoinkoop website zoals ikwilvanmijnautoaf.nl of VerkopenAuto.nl te plaatsen ontvang je binnen enkele ogenblikken tot maximaal 48 uur gratis en vrijblijvend een inkoopvoorstel. Als je het eens bent met dit auto inkoop voorstel kun je de auto snel en veilig met een druk op de ‘Nu auto verkopen’ knop verkopen aan een van de ruim 1.500 aangesloten goedgekeurde autobedrijven verkopen.

Voor deze en meer artikelen kijk je op de auto verkopen tips website AutoVerkopenTips.nl.


Share/Save/Bookmark