Facelift Subaru Outback en Legacy

2006/12/12 door Bas in
Bron: Autdoor

Facelift Subaru Outback en Legacy

ALMELO - Subaru heeft de Legacy en de Outback een facelift gegeven. Veel informatie over de Europese modellen hebben we nog niet, maar we willen u de eerste foto's niet onthouden.

De wijzigingen aan het exterieur zijn niet groot, maar ze zijn wel duidelijk zichtbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe koplampen met een bijpassende grille. Verder zorgt de vernieuwde voorbumper ook voor een wat strakkere voorkant. Ook aan de achterkant zien we iets nieuws, namelijk de nieuwe achterlichten. Binnenin de vernieuwde Legacy zien we niet veel nieuwe zaken, behalve een ander stuur. Subaru meldt overigens dat het gevoel van kwaliteit nu een stuk beter is dan de vorige versie. Dat zal betekenen dat Subaru wat nieuwe materialen heeft gebruikt.

SI-DRIVE

Het belangrijkste nieuws aan de vernieuwde Legacy is misschien nog wel het SI-DRIVE systeem. Dit systeem geeft de bestuurder van de auto een keuze uit drie verschillende instellingen, namelijk Sport, Sport Sharp en Intelligent. Dit systeem regelt onder andere het motormagement (ECU), de automatische versnellingsbak en het elektronische gaspedaal. Volgens Subaru zou het rijden in de Intelligent-stand het benzineverbruik met 10% doen verminderen.

Meer info volgt binnenkort

Over wat er onder de kap gebeurd is weten we nog niet veel. Zo zou Subaru de efficiëntie van de motoren verbeterd hebben, maar harde cijfers hierover zijn nog niet bekend. Wat we wel weten is dat de motoren van de legacy aan een nieuwe handgeschakelde zesbak komen te hangen. Ook zal een 5-traps automaat beschikbaar worden voor beide auto's. Meer informatie over de vernieuwde Legacy en Outback hopen wij u binnenkort te kunnen meedelen.


Share/Save/Bookmark